Hoşgeldiniz  

Denizin dibi çöplük gibi

Semih Köken | 14 Ekim 2015 | Antalya Haber A- A+

AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Sualtı Topluluğu ve Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Kaleiçi Yat Limanı’nda yaptığı deniz temizliğinde, bir kamyon dolusu katı atık toplandı.

AÜ Sualtı Topluluğu ve Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin birlikte düzenlediği etkinlik kapsamında 20 kişiden oluşan ekip, Kaleiçi’ndeki Yat Limanı’nda deniz temizliği yaptı. Yaklaşık 3 saat süren temizliğin ardından bir kamyon dolusu katı atık karaya çıkarıldı. Atıkların çoğunlukla teknelere bağlanan ya da liman kıyısına bağlanan kamyon ve traktör lastiklerinden oluşması dikkat çekti. Fırtına nedeniyle batan teknelere ait malzemeler de aylar sonra gün ışığına çıkmış oldu.

DENİZİN DİBİNDE KAMYONLAR DOLUSU ATIK VAR

Yat Limanı temizliğini periyodik olarak yaptıklarını belirten AÜ Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi ve Sualtı Araştırma Uygulama Merkez Müdürü Doç. Dr. Mehmet Gökoğlu, “Denizden ekmeğini kazanan, limanı kullanan herkesin dikkat etmesi gerekiyor. Temizlemek iş değil, önemli olan kirletmemek. Antalya’nın sermayesi denizi, kumu ve güneşi. Karada gördüğümüz her atığı suyun dibinde de görüyoruz. Suyun altında daha kamyonlar dolusu atık var” dedi. Denizden çıkarılan atıklar belediye görevlileri tarafından kamyona doldurularak çöp depolama alanına götürüldü

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle