Hoşgeldiniz  

Değerler eğitimini Müftülük verecek

Semih Köken | 08 Eylül 2015 | Antalya Haber A- A+

Antalya Büyükşehir Belediyesi, 5-18 yaş grubu çocuklar, gençler ve engellilerin spora yönlendirilmesi ve zararlı alışkanlıklardan uzak tutulması amacıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve İl Müftülüğü’yle protokol imzaladı. Protokole göre Müftülük, kendi bünyesinde açılan Kuran kurslarına devam eden öğrencilerin spor merkezlerine yönlendirilmesi ve spor merkezlerindeki çocuklara ‘değerler eğitimi’ verilmesinden sorumlu olacak.

**

Antalya’da çocukların ve gençlerin zamanı etkin ve verimli kullanmalarının sağlanması, ilgi duydukları spor branşlarına yönlendirilmesi ve zararlı alışkanlıklardan uzak tutulması amacıyla Büyükşehir Belediyesi, 4’lü protokol imzaladı. 12 Ağustos tarihli işbirliği protokolünü Büyükşehir’le birlikte İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Antalya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü imle Antalya İl Müftülüğü imzaladı.

ÜCRETSİZ KURS
İmzalanan protokol kapsamında ilçelerde spor merkezleri kurulması ve Antalya’da bir spor kültürünün oluşturulması hedeflenirken, kurulacak merkezlerden 5- 18 yaşa arası çocuklar, gençler ve engelliler ücretsiz yararlanacak. Proje kapsamında yürütülecek faaliyetlerde okullardaki eğitim ve öğretimin aksatılmaması protokolde temel esas olarak belirlenirken tarafların yükümlülükleri de tek tek sıralandı. Buna göre Büyükşehir Belediyesi, kurslara malzeme temin etmek ve spor merkezlerinde kendi bünyesindeki antrenörlerin görevlendirilmesiyle sorumluyken İl Milli Eğitim Müdürlüğü, kendisine bağlı spor salonlarını tahsisini sağlamakla yükümlü olacak. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ise eğitim alan öğrencilerden gelecek vaat edenlere ulusal ve uluslararası spor etkinliklerine katılmaları konusunda destek olacak.

MÜFTÜLÜK DEĞERLER EĞİTİMİNDEN SORUMLU
İl Müftülüğü ise kendi bünyesinde açılan Kuran kurslarına devam eden öğrencilerin sorumlu hocalar tarafından en yakın spor merkezine yönlendirilmesini sağlamakla yükümlü olacak. Müftülük ayrıca spor merkezlerine devam eden çocuklara İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile koordineli şekilde değerler eğitimi verilmesiyle sorumlu olacak. Müftülük tarafından verilen değerler eğitimi derslerinde temel dini bilgiler, İslam dini literatüründe peygamberlerin, din büyüklerinin ve halifelerin hayat hikayelerinin anlatıldığı siyer, Kuran-ı Kerim ve ilahi dinletisi yer alıyor.

HAYDİ GENÇLER KAMPA
Antalya’da Ak Partili Kepez Belediyesi, geçen yıl hayata geçirdiği benzer bir projede kendi bünyesinde yaz spor okullarına katılan çocuk ve gençlere kepez İlçe Müftülüğü’yle velilerin izni doğrultusunda değerler eğitimi dersleri düzenlemişti. Büyükşehir Belediyesi ise mayıs ayında ‘Haydi Gençler Kampa’ projesiyle kentin denize sahili olmayan Akseki, İbradı, Gündoğmuş, Korkuteli ve Elmalı ilçelerinden gelen 200 öğrencinin katılımıyla ‘Duacı Gençlik Kampı’nda düzenlemişti. Hayatlarında yatla ilk denize açılan gençler kampta Kepez İlçe Müftülüğü Uzman Vaizi ve aynı zamanda İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörü Fatih Tunç gençlere değerler eğitimi vermişti. Kurumlar arasında imzalanan protokol 2015-2016 eğitim yılı boyunca geçerli olacak ve ancak mutabakat halinde protokol 1 yıl daha geçerli olacak. (DHA)

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle