Hoşgeldiniz  

Danışman mı kışkırtıcı mı?..

SEMİH KÖKEN | 12 Ekim 2020 | Antalya Haber A- A+

Danışman mı kışkırtıcı mı?..

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in bugün uyandırıldığı ve doktorların uyarılarına tepki verdiğine ilişkin bir haber heyecan yarattı, sevenlerini mutlu etti. Ancak, yaşanan bir polemik, ‘Uyandırıldı mı, uyandırılmadı mı?’ tartışmasını da beraberinde getirdi.

Danışman mı kışkırtıcı mı?..

 

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Böcek’in Basın Danışmanı Serap Belovacıklı, “Başkan Muhittin Böcek 35 gün sonra uyandırılmıştır. Sevenlerine, sevmeyenlerine, koltuk sevdasına girenlere saygıyla duyurulur” şeklinde bir tweet attı.

Bu tweet, CHP’de ve Böcek sevenlerde küllenmeye başlayan, ‘Başkan hasta yatarken koltuğuna gözünü diktiler’ ateşini yeniden alevlendirdi. Danışmanın bu mesajının kastını aştığı, CHP’yi yeniden tartışmanın içine çeken, provoke edici bir algı yaratırken, Corona Turkey mahreçli bir tweet hesabından gelen mesaj kafaları iyice karıştırdı.

İşte o mesaj:

“Tedavi gördüğü hastane uyandırılmadı diyor ama #MuhittinBöcek başkanın basın Danışmanı uyandırıldı diyor! Hangisine inanmalıyız? Merak ediyorum bir basın danışmanı böyle bir hatayı nasıl yapar? Biz kime inanalım? @BelovacSerap

DANIŞMAN MESAJINI KALDIRDI

Büyükşehir’in basın danışmanı Belovacıklı, paylaştığı, ‘Başkan uyandırıldı’ tweeti kaldırdı ancak bir süre sonra Corona Turkey’in tweetine şu cevabı yazdı:

“Başkan uyandırılıp tekrar uyutulmuştur hata yok merak etmeyin”

Danışmanın, başkanın uyandırıldığında ısrar etmesine rağmen, bir önceki tweetini silmesine bir anlam verilemedi.

DEVLETİN AJANSI: ‘UYANDIRILMADI’

Danışman Belovacıklı,  başkanın uyandırıldığı bilgisinde ısrarcı olurken, Anadolu Ajansı (AA)’nın, abonelerine Böcek’in uyandırıldığına ilişkin bilgilerin gerçek olmadığına ilişkin haber geçtiği bilgisi geldi.

DANIŞMAN ‘HAŞERE’ AYIBINI KALDIRMAKTA GECİKTİ

Bu arada, onedio.com’un Başkan Muhittin Böcek’in soyadını ‘Haşere’ diye yazması ve bunun Gün Haber tarafından gündeme getirilmesi gözleri Danışman Serap Belovacıklı’ya çevirmişti. Bir hafta önce yapılan bu çirkinliğin basın birimi tarafından görülmemesi, Gün Haber tarafından gündeme getirildikten sonra da 24 saat boyunca büyükşehir tarafından yazıya müdahale edilmemesi dikkat çekmişti.

Onedi.com daha sonra ayıplı 3 yazıyı sitiden kaldırmış ve Böcek’ten özür dilemişti.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle