Hoşgeldiniz  

Dallı, tarım sektörünü anlattı

Semih Köken | 11 Eylül 2015 | Antalya Haber A- A+

Akdeniz Üniversitesi Kampusu içinde yer alan Antalya Teknokent A.Ş., Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ahmet Dallı’yı konuk etti.

**

Teknokent Genel Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Kenan Yüce, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ahmet Dallı’ya Teknokent’i gezdirdi, yeni katılan firmaları tanıttı. Yüce, renevasyon çalışmaları devam eden ‘kuluçka binası’nın bir ay içinde hizmete alınmasıyla Teknokent’te aktif firma sayılarının 117, çalışan personel sayılarının 450 olacağını söyledi. Tanıtım gezisinin ardından Dallı, İl Müdürü Dallı, Teknokent firma yöneticilerinin katıldığı toplantıda tarım sektörü hakkında bilgiler verdi.

ARGE ÇALIŞMALARIYLA YAKINDAN İLGİLENDİ
Katımın yüksek olduğu toplantıda Dallı, Antalya ekonomisi ve ihracatında önemli paya sahip tarımın önemini anlattı. Ahmet Dallı, tarımsal Ar-ge yapan Naturmed Bitkisel Ürünler, Kuzey Agripark Tohum Islah Doku Kültürü, Akça Tohumculuk ve Morlab tarım firmalarını ziyaret ederek arge çalışmalarıyla yakından ilgilendi. Dallı, Antalya’da toplam 23 bin gıda firmasına hizmet verdiklerini, 11. Etap KKYDP Hibeleri ve IPARD Destekleri konusunda bilgiler verdi.

TEKNOLOJİK ÇALIŞMA YAPILMASI UYGUN
Antalya Yatırım Koordinatörlüğü’ne atanan Selin Şen ise kendilerinin hazırladığı Baka Destekler Katalogu hakkında bilgiler verdi. Çiftçiler için daha basit desteklerden faydalanmak adına teknolojik çalışma yapılmasının uygun olabileceğini söyledi. Toplantı sonunda, Antalya Teknokent A.Ş. Genel Müdürü Prof. Dr. Osman Karagüzel, Müdür Dallı’ ya günün anısına bir teşekkür belgesi sundu. (DHA)

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle