Hoşgeldiniz  

Cumhurbaşkanı’nın Antalya ilgisi

SEMİH KÖKEN | 24 Eylül 2014 | Antalya Haber A- A+

 

Cumhurbaşkanı'nın Antalya İlgisi (1) Cumhurbaşkanı'nın Antalya İlgisi (2)

Antalya Ticaret Borsası Kent Buluşmaları’nın konuğu olan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, göreve gelmelerinin ardından başlayan ve hazırlanan projeler ile ilgili bilgi verdi. Yeni Büyükşehir Kanunu sayesinde Antalya’ya kazandırılacak, 50 milyon liralık arıtma yatırımını anlatan Türel, konuyu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da yakından takip ettiğini anlattı.

 

Başkan Türel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Antalya’ya olan ilgisinin devam ettiğini belirterek, “İpekyolu Belediyeler Birliği toplantısıyla ilgili ziyaretimi tamamladıktan sonra gece yarısı, İstanbul’da havalimanına indiğimizde telefonuma sms geldi. ‘Sayın cumhurbaşkanımız sizden telefon bekliyor’ diye. Ben de ‘Uluslararası bir problem mi var. Obama ile görüşecekti’ diye düşündüm. Kendilerini aradım, gece saat 1.00’de. Önce hal hatır faslından sonra bana ilk sorduğu Serik, Manavgat ve Alanya arıtmaları oldu. Gecenin biri. ‘Şimdi yoldan da gelmişindir ama yarın bir çalış da bana bilgi ver’ deyince. Bunlarla ilgili bütün çalışmaları tamamladığımızı, projeleri tamamladıktan sonra ihaleleri yapacağımızı, gelecek yıl mart ayında bu problem Antalya’da konuşulmayacağını söyledim. Anladığım kadarıyla memnun oldu. O meselede attığımız adımları detaylı bir şekilde attıktan sonra size teşekkürü borç biliyoruz, iyi ki zatıâlinizin başbakanlığında Büyükşehir yasası çıkmış, yoksa Antalya’yı pislik götürecekmiş dedim. Obama ile toplantıdan çıkıyor, Antalya’nın arıtmalarını sormak için beni arıyor. Antalya’ya bu kadar hassasiyeti olan bir cumhurbaşkanımız var” diye konuştu.

 

FIRSATLARI DEĞERLENDİRELİM

Antalya’ya hep beraber sahip çıkmak zorunda olduklarını söyleyen Başkan Türel, “Yoksa bir garip Menderes Türel sahip çıksa bir şey olmaz. Antalya’nın en şanslı dönemini yaşadığını belirtmek durumundayım. Menderes Türel Antalya için saçını süpürge etmeye hazır. Hayatını hep öyle geçirmiş bir insan. Gelin bu fırsatları değerlendirelim, hep birlikte yapalım. Antalya’nın böylesine şanslı bir dönemde alacağı hizmetin en iyisini alması, hepimizin hedefi olmalıdır. Dışişleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu’nun Antalya milletvekili olması inanılmaz bir şanstır. Toroslar’ın hemen arkasından olan bir başbakanımız var. Sayın Ulaştırma Bakanımız da Toroslar’ın hemen arkasından Karamanlı” dedi.

 

FATURA YÜKSEK DİYE ARITMAYI KAPATMIŞLAR

Göreve geldiklerinde birçok artırma tesisinin çalışmaz durumda olduğunu ifade eden Türel, “Turizmin sorunlarını çok iyi biliyorum. Altyapı turizmin en önemli sorunu. Biz göreve geldiğimizde, Belek, Serik, Kumköy Manavgat ve Alanya’daki arıtmaların adeta hiçbir tanesi çalışamaz durumdaydı.  Mevcudu bile çalıştırmaktan yoksun bir anlayış maalesef söz konusuydu. Hepsi kapasitesini doldurmuştu. Bunları turizm hassasiyetleri içerisinde çok fazla dile getiremiyoruz. Ama size bir şey söylüyorum, isim de veriyorum. Serik Belediyesi kendisine ait olan arıtma tesisini elektrik faturası yüksek geliyor diye çalıştırmadan Serik’in bütün pis suyunu derelere ve denizine döküyordu.  Biz bunları tespit ettik. Bunu nasıl izah edebilirsiniz, nasıl bir turizm hassasiyetiyle yan yana koyabilirsiniz. Kapasiteler dolmuş arıtmalar  çalışmıyor. Nisan ayı turizm sezonunun başlangıcı.  Kriz yönetimini en iyi şekilde yaptık. Pompaların sayısını artırdık. Turizm bölgelerinde yeni aratmalar yapmazsak, mevcutları iyileştirme çalışmaları yapmazsak Antalya’da seneye kimse denize giremez. Ne yerli turist ne yabancı turist. İyi ki Büyükşehir Yasası çıkarılmış. İyi ki göreve gelmişiz. Bunlar olmasaydı, Antalya sahilleri pislikten geçilmeyecekti. Her gün gece gündüz bunlar için çalışıyoruz. Yaklaşık 50 milyon liralık arıtmayla ilgili tevsi yatırımı yapmak üzere bütün çalışmalarımızı tamamladık. Projelerimiz bitmek üzere. İhalelerimizi ekim ayı içinde tamamlayacağız, seneye Mart ayında bütün bu projeler hizmete girecek” dedi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle