Hoşgeldiniz  

Cumhurbaşkanı talimat verdi, MUBİM her belediyede olacak

SEMİH KÖKEN | 26 Şubat 2015 | Antalya Haber A- A+

Antalya’da yeni kurulacak sistemle tüm toplu taşıma araçları adım adım izlenecek. Kameralarla araçların içi kontrol edilecek. Sistemi kapatan veya kapatmaya çalışan büyük ceza alacak.

 

Başkan Türel, göreve geldiklerinde İç Borç Genel Müdürlüğü’nde Antalya’nın notunun çok kötü olduğunu belirterek, “8 ay sonraki mali tabloya baktılar ve inanamadılar” dedi.

 

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel Döşemealtı Sanayici ve İşadamları Derneği (DÖSİAD) üyeleri ile bir araya geldi. Başkan Türel işadamlarına yaptığı konuşmada Antalya Büyükşehir Belediyesi’ni en iyi şekilde yönetmek adına neredeyse geceli gündüzlü bir gayretin içerisinde olduklarını söyledi. Başkan Türel, “Tabi her şeyi bir anda yapabilmek mümkün değil. Bir taraftan belediyemizin kurumsal yapısını güçlendirmek, belediyemizin yapısal renovasyonunu sağlama, diğer taraftan yeni sınırlarımız içerisinde teşkilatlanma faaliyetleri, diğer taraftan da sadece birkaç sene değil beş senelik yatırım programımızı planlama gibi oldukça ağır bir süreci arkadaşlarımızla beraber çalıştık. Biz geceli gündüzlü çalışıyoruz. Bunların hepsini memleketimizin hayrına çalışmaya dönüştürmeye çalışıyoruz” dedi.

MUBİM TÜM TÜRKİYE’DE

Teknolojiye dayalı çok farklı projelerinin olduğunu belirten Başkan Türel, “Akıllı belediyeyle ilgili geldiğimiz günden beri çalışıyoruz. Bize ABD’den Avrupa’dan gelip akıllı belediyeler ilgili sunum yapıyorlar. Sizlerde proje hazırlayın gelin, sabah kadar dinleyelim” dedi. MUBİM’i cep telefonundan işadamlarına gösteren Türel, “Sayın Cumhurbaşkanımız Ankara’da muhtarlarla toplantı yaptı. İçişleri Bakanlığı’na sistemin aynen tüm Türkiye’de kullanılması yönünde bir talimatı olmuş. İsmi de bizim koyduğumuz gibi MUBİM olacak. Bizim teknolojik yaptığımız işler, biranda dikkat çekiyor. Belediyede iyi bir yazılım ekibi kurduk. MUBİM’i kendi bünyemizde yazdık” diye konuştu.

TOPLU ULAŞIM İZLENECEK

Toplu ulaşım araçlarına yeni bir sistem üzerinde çalıştıklarını ifade eden Türel, “Üzerinde zaten çalışıyorduk. Ama Özgecan hadisesinden sonra daha da önemli hale geldi. Bütün toplu ulaşım araçlarının nereye gidiyorsa, ne yapıyorsa takip edeceğiz. Hatta ve hatta aracın içine kamera koyacağız ve izleyeceğiz. Arkadaşlarımız hukuki olarak çalışıyorlar. Sistemi kapatana veya kapatmaya çalışana da çok ağır cezalar vereceğiz. Teknolojik imkanları vatandaşın yararına kullanmak için çalışıyoruz” dedi.

EKONOMİK TABLOYA İNANAMADILAR

Uluslararası derecelendirme kuruluşlarını benzerinin devlettin içinde de olduğunu açıklayan Türel, “İç Borç Genel Müdürlüğü’nde benzeri çalışma her belediye için yapılır. Biz göreve geldiğimizde durum fevkalade kritik ve kötüydü. 6 ay sonra hazine müsteşarı ile görüştüm. ‘Sayın müsteşarımız, biz kuyruğu düzeltiyoruz, size anlatalım, durumu tekrar değerlendirin’ dedim. 8 ay sonraki yaptığımız düzenlemeler neticesinde ekonomik tabloyu sunduğumuzda inanamadılar. Gerekeni yapacaklarını ifade ettiler. Dün Büyükşehir Belediyesinde 22 tane irili ufaklı toplantı yapmışım. Biz Antalyamıza hizmet etmek için saçımızı süpürge ediyoruz. Çalışınca oluyor” dedi.

 

1 MİLYAR TL YATIRIM

Ekonomi yatırımla büyüyeceğinin altını çizen Türel, memlekete ne kadar yatırım yapılırsa o kadar çok kazanan olacağını belirtti. Bir memlekette yatırım yapılmazsa ekonominin duracağını açıklayan Türel, “İstihdam sorun haline gelir, arkasından da bir çok ciddi sıkıntı. Hizmette olmadığı için kentin sorunları da alt alta biriktiğinde ciddi sorun yumağına dönüşür. 10 aylık bir geçmişimize baktığımızda bu konuda fevkalade önemli gelişmeleri, başlayan ve başlayacak olan yatırımları görüyoruz. Başkanımız Ahmet Davutoğlu Hocamız Antalya’ya geldi. Belediyemizi de ziyaret ettiler. Kendilerine 2 saatlik bir brifing arz ettim. Antalya’da belediye olarak bir sene içerisinde ihale hazırlıkları yürütülen veya ihalesi tamamlanmış işlerimizle ilgili toplam yapılacak yatırım miktarının 1 milyar TL civarında bir rakam olduğunu ifade ettim. Bu çok önemli. Yani bu nasıl oluyor, kaynak nasıl oluyor soruları hep akla geliyor. Doğru finans yönetimi sizi ekonomik sorunların içerisinden çıkartır” dedi.

BORCU DA ÖDERİZ, YATIRIM DA YAPARIZ

Antalya’da belediye başkanlığı yapıp ekonomik sorunlardan şikayet etmek bir belediye başkanının işinin olmaması gerektiğini söyleyen Türel, 2 katrilyon üzerinde bir borç devraldıklarını, bunu vatandaş bilsin diye birkaç kez dile getirdiklerini, asla şikayet etmediklerini söyledi. Türel, “Biz bu borcu da öderiz, yatırım da yaparız. Esnafımıza, işadamlarımıza borcumuzun hemen hemen tamamını kapatmış durumdayız. Tabi Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne mal satan esnafımız, parayı ne zaman alacağını bilemediği için ciddi fiyat artışlarıyla mal satıyordu. Şimdi biz on-line sistemle hesabına geçiyoruz. Belediyemizin 235 milyon bir borç ödemesini gerçekleştirdik” dedi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle