Hoşgeldiniz  

Covid-19’a karşı yeni kısıtlamalar

Semih Köken | 04 Kasım 2020 | Antalya Haber A- A+

ANTALYA İl Umumi ve Hıfzıssıhha Kurulu, il genelinde işyerlerinin kapanış saatini 22.00 olarak belirledi. Kamu kurum ve kuruluşları ile sanayi tesisleri de dahil tüm özel sektör kuruluşlarında uzaktan veya dönüşümlü çalışma gibi esnek çalışma yöntemlerinden azami düzeyde faydalanılması istendi.

Covid-19 a karşı yeni kısıtlamalar

 

Antalya Valiliği İl Umumi ve Hıfzıssıhha Kurulu, Cumhurbaşkanlığı talimatı, Sağlık Bakanlığı ve Koronavirüs Bilim Kurulu önerileri doğrultusunda hazırlanan İçişleri Bakanlığı’nın genelgesi uyarınca kamu kurumlarındaki mesai saatleri ve işyerlerinin açılış ve kapanış saatleriyle ilgili 4 Kasım Çarşamba gününden itibaren geçerli olmak üzere yeni kararlar aldı.

TOPLU ALANLARDA DENETİMLER ARTIYOR

Alınan yeni kararlara göre pazaryeri, market, otogar, toplu ulaşım araçları, cadde ve sokaklar, park ve bahçeler, alışveriş merkezleri gibi yerlerde yoğunlaşmalar önlenecek. Önümüzdeki 10 gün boyunca da tüm bu alanlardaki denetimler artırılacak.

İŞYERLERİNİN KAPANIŞ SAATİ 22.00 OLDU

İşyerlerinin yeni çalışma düzenine göre en geç saat 22.00’de kapanması gerekiyor. Buna göre, evlere paket servis ve gel-al şeklindeki uygulamalar hariç olmak üzere lokanta, restoran, pastane, kafe, kafeterya gibi yeme-içme alanları içkili veya içkisiz ayrımı olmayacak. Kahvehane, kıraathane ve çay ocakları, berber, kuaför, güzellik merkezi gibi işyerleri, nikah ve düğün salonları, internet kafeler ve salonları, elektronik oyun yerleri, bilardo salonları ve lunaparklar, tiyatro, sinema ve konser salonları, yüzme havuzu, hamam, kaplıca ve sauna benzeri işyerleri.

KAMU VE ÖZELDE ESNEK ÇALIŞMA

Cumhurbaşkanlığı genelgesi doğrultusunda ise başta kamu kurum ve kuruluşları olmak üzere sanayi tesisleri de dahil tüm özel sektör kuruluşlarında uzaktan veya dönüşümlü çalışma gibi esnek çalışma yöntemlerinden azami düzeyde faydalanılması istendi.

EV ZİYARETLERİNDEN KAÇININ

Vatandaşların bu süreçte kalabalık ortamlardan uzak durmaları da istendi. Zorunlu haller dışında hane halkı dışındaki kişilerle temas edilmemesi ve ev ziyaretlerinden kaçınılması gerektiği belirtilerek, bu konuda da bilgilendirici ve bilinçlendirici faaliyetlere ağırlık verilmesi gerektiğine işaret edildi.

10 GÜNLÜK DENETİM PROGRAMI

Denetimlerin tarih ve denetim yapılacak yerler ise şöyle;

5 Kasım Perşembe, tanılı ya da temaslı olması nedeniyle izolasyona tabi tutulan kişiler.

6 Kasım Cuma, şehir içi ve şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapılan her türlü toplu ulaşım araçları, okul servisleri ile havalimanı ve otogar gibi yerler.

7 Kasım Cumartesi, Organize Sanayi Bölgesi ve toplu işçi çalıştırılan fabrika, işletme gibi yerler ile personel servisleri.

8 Kasım Pazar, AVM’ler, cami ve mescitler, halı sahalar ve spor tesisleri.

9 Kasım Pazartesi, umuma açık istirahat ve eğlence yerleri başta olmak üzere kafe, restoran gibi yeme içme mekânları.

10 Kasım Salı, vatandaşların kalabalıklar halinde bulunabildikleri kamuya açık alanlar, cadde, sokak, park ve bahçeler, piknik alanları, pazaryerleri, sahiller gibi.

11 Kasım Çarşamba, berber/kuaför/güzellik merkezleri, internet kafe/salon ve elektronik oyun yerleri, düğün ve nikâh salonları, lunapark ve tematik parklar.

12 Kasım Perşembe, umuma açık istirahat ve eğlence yerleri başta olmak üzere kafe, restoran gibi yeme içme mekânları.

13 Kasım Cuma şehir içi ve şehirler arası yolcu taşımacılığı yapılan her türlü toplu ulaşım araçları, okul servisleri ile havalimanı, otogar gibi yerler.

14 Kasım Cumartesi, vatandaşların kalabalıklar halinde bulunabildikleri kamuya açık alanlar, cadde, sokak, park ve bahçeler, piknik alanları, pazaryerleri, sahiller.

VALİ YENİ KARARLARI DUYURDU

Antalya İl Umumi ve Hıfzıssıhha Kurulu’nun aldığı yeni tedbir kararlarına yönelik Antalya Valisi Ersin Yazıcı, sosyal medya hesaplarından duyuruda bulundu. Vali Yazıcı, 4 Kasım itibarıyla pazar yeri, market, otogar, toplu ulaşım araçları, cadde ve sokaklar, park ve bahçeler, alışveriş merkezleri gibi yerlerde denetimlerin yoğunlaştırılacağını açıkladı.

Yazıcı, evlere paket servis ve gel-al şeklindeki uygulamalar hariç olmak üzere lokanta/restoran, pastane, kafe, kafeterya vb. gibi içkili ve içkisiz ayrımı olmaksızın yeme içme yerleri, kahvehane/kıraathane, berber/ kuaför/güzellik merkezi, nikah/düğün salonu, halı saha ve spor salonu, internet kafe/bilardo salonu ve lunaparklar, tiyatro, sinema ve konser salonu, yüzme havuzu, hamam ve saunaların saat 22.00’de kapanacağını kaydetti.

Antalya Valiliği’nden de “Unutmamalıyız ki alınan tüm tedbirlerin ne kadar süreceğini, bizlerin tedbirlere uymadaki ısrarı belirleyecektir” diye uyarıda bulunuldu.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle