Hoşgeldiniz  

Çocuklar müzikle suçtan uzak tutulacak

Semih Köken | 15 Ekim 2015 | Antalya Haber A- A+

ANTALYA Emniyet Müdürlüğü’nün Kepez İlçesi’nde çocuklar için hazırladığı ‘Müzik Atölyesi Projesi’ kapsamında Şafak Mahallesi’nde müzik atölyesi açıldı.

 

Şafak Mahallesi 75. Yıl Caddesi Orhangazi Semt Konağı’ndaki Müzik Atölyeleri açılışına, Vali Muammer Türker, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Ahmet Yurdagül, Kepez Kaymakamı Hamdullah Suphi Özgedek, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, İl Emniyet Müdürü Cemil Tonbul, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Vali Muammer Türker, Emniyet Müdürlüğü ile Kepez Belediyesi’nin Müzik Atölyeleri konusunda gösterdikleri duyarlılık ve ortak çalışmaları için teşekkür etti. Atölyede eğitim alacak çocukların bir Neşet Ertaç veya Orhan Gencebay olmasa bile müziğin ruhunu öğreneceklerini, sokağın tehlikelerinden uzak kalacaklarını vurgulayan Türker, “Bu tür yerlerin Antalya’da çoğalmasını istiyoruz” dedi.

MÜZİKLE SUÇTAN UZAK DURACAKLAR

İl Emniyet Müdürü Cemil Tonbul ise bir toplumun sağlam temeller üzerinde yönelmesi, toplumun özünü oluşturan çocukların gelişimi eğitimi ve korunması ile mümkün olduğunu söyledi. İyi bir toplumsal düzenin sağlanması için çocuklara özen gösterilmesi gerektiğini kaydeden Tonbul, “Çocukların suçlardan zararlı, alışkanlıklardan korunması, topluma ailesine faydalı bireyler olarak yetişmesi için projeler üretiyoruz. Çocukların kişisel yönden gelişiminin sağlamasına katkı sağlayan müziktir. Müziği seven çocuk, insanı sever. Müziğin diliyle eğitimi amaçlıyoruz. İkincisini açtığımız müzik atölyesinde 300’e yakın çocuk eğitim alacak” diye konuştu.

113 BİN TL DESTEK

Geçen yıl açılışı yapılan Sütçüler Müzik Atölyesi’nde şimdiye kadar 450 öğrenciye eğitim verildiğini sözlerine ekleyen Tonbul, “Müzik atölyesinin diğer mahallelerde bulunan çocukların kullanımına sunmak amacıyla Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından Güvenli Hayat ve Güvenli Gelecek için Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı(ÇOGEP) kapsamında toplamda 113 bin TL destek sağlanarak, 50 adet gitar, 50 adet keman, 1 adet kontrbas, 5 adet çello, 5 adet yan flüt, 3 adet klarnet, 50 adet nota sehpası, 200 adet nota kitabı bugün açtığımız atölyemize tahsis edilmiştir” diye konuştu.

Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından Vali Türker, Başkan Tütüncü ve İl Emniyet Müdürü Tonbul, öğrencilerin konserini dinledi, hediyeler verdi. Sınıfları gezen protokol öğrencilerle sohbet etti. Müzik eğitimi alan öğrenciler ise okuldan kalan zamanlarını atölyede değerlendirdiklerini belirterek, müzik sayesinde başka alışkanlıklara yönelmediklerini söyledi. Aileler çocuklarının mini konserini ise izleyerek, cep telefonları ile kaydetti.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle