Hoşgeldiniz  

CLK Akdeniz’den 75 milyon liralık indirim

Semih Köken | 10 Eylül 2015 | Antalya Haber A- A+

CLK Akdeniz Perakende A.Ş. Genel Müdürü Halit Bakal, 2013 yılından itibaren Antalya, Isparta ve Burdur’da yürüttüğü kampanyalardan yararlanan abonelerine toplam 75 milyon 704 bin TL indirim uygulandığını açıkladı.

**

Antalya, Isparta ve Burdur illerinin elektrik dağıtım ve perakende işini üstlenen CLK Akdeniz’in bünyesindeki iki firmadan biri olan CLK Akdeniz Elektrik A.Ş., yaklaşık 2,5 yıldır abonelerine yönelik düzenlenen kampanyalarda toplam 75 milyon 704 bin TL’lik indirim uyguladı. CLK Akdeniz Elektrik A.Ş. Genel Müdürü Halit Bakal, Antalya, Isparta ve Burdur’da toplam 1 milyon 631 bin aboneleri olduğunu belirterek, bugüne kadar çeşitli kampanyalar düzenlendiği ve bu kampanyalar doğrultusunda 2013 yılında 3 milyon 183 bin TL, 2014 yılında 38 milyon 600 bin TL, 2015 yılının ilk 7 aylık döneminde de 33 milyon TL olmak üzere 136 bin serbest tüketiciye ikili anlaşmalar kapsamında indirimli elektrik kullanma imkanı sunulduğu ve toplam 75 milyon 704 bin TL müşterilerin lehine indirim uygulandığını kaydetti.

İKİLİ ANLAŞMA ZORUNLULUĞU
Müşterilerin uygulanan kampanyalardan faydalanmalarının kendileri açısından önemli olduğuna değinen Halit Bakal, Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu’nun Tüketici Hizmetleri Yönetmeliği’nin 15’inci maddesine göre indirimli tarife uygulaması için ikili anlaşma zorunluluğu getirdiği, bu yüzden abonelerin CLK’nın müşteri hizmetleri merkezleriyle irtibata geçerek bu anlaşmaları kolaylıkla yapabileceğini söyledi.

CLK’NIN ADINI KULLANAN FİRMALAR DİKKAT
Yüzde 5’den yüzde 18’lere kadar indirimlerin uygulandığına işaret eden Bakal, farklı elektrik tedarik şirketlerinin CLK’nın adını kullanarak yaptığı sözleşmelere yönelik çok sayıda şikayet aldıkları yönünde de uyarılarda bulundu. Bu tür bazı şirketlerin ‘ayrılırsanız 2-3 kat fatura cezası ödersiniz’ gibi şikayetler aldıklarını belirten Bakal, sözleme maddelerine çok dikkat edilmesi ve iyi okunması gerektiğini söyledi. Müşterilerin telefonla aranıp özel bilgilerinin istendiğini de dile getiren Bakal, “Bizim adımızı kullanarak müşterilerimizi arayan çok sayıda tedarik şirketi var. Bunlara itibar etmeyin. Bizim yakasında kimliği olan kendi satış temsilcilerimiz var. Çağrı merkezleri aracılığıyla sözleşme yapmıyoruz, bilgilendirme yapıyoruz” dedi. (DHA)

efd4096f102e9fc72fb2fb17cb3eb741

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle