Hoşgeldiniz  

CHP’Lİ SAPAN YUHALANDI TÜREL “BURASI ARENA DEĞİL”

SEMİH KÖKEN | 22 Nisan 2015 | Antalya Haber A- A+

Gazipaşa İlçesi’nde Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı Lütfi Elvan ve CHP Antalya M.vekili Yıldıray Sapan’ın da katıldığı Tarım Fuarı’nın açılışına siyasi gerilim damga vurdu.

Gazipaşa’da bu yıl 10’uncu düzenlenen Gazipaşa Tarım Fuarı’nın açılışı dolayısıyla tören düzenlendi. Törene, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı, AK Parti Antalya 1’inci sıra milletvekili adayı Lütfi Elvan, Büyükşehir Belediyesi Başkanı AK Partili Menderes Türel, CHP Antalya Milletvekili Yıldıray Sapan, Gazipaşa Belediye Başkanı AK Partili Adil Çelik, AK Partili milletvekili adayları ve davetliler katıldı.

’17 MİLYON AÇ VAR’

Açılışta kürsüye gelen CHP’li Yıldıray Sapan, tarımın Gazipaşa için öneminden bahsederek sorunların da konuşulması gerektiğini söyledi. Gazipaşa değil tüm Türkiye’de tarımın AK Parti iktidarı tarafından bitirildiğini kaydeden Yıldıray Sapan, Antalya’daki 2B sorununa da değindi. Sapan, “Herkesin ailesi var biri 750 milyar TL ile yönetiyor, diğeri 750 TL’ye yönetiyor. Hepimizin ailesi var. Duble yollar yapılıyor ama her gün tadilat yapılıyor. 17 milyon aç var, 750 liranın altında yaşıyor, günde 2 TL kazanan arkadaş var. ‘İtibarımız artsın’ diye saray peşinde koşuyorsunuz. 1.5 milyara saray yaptınız. Araplarda da saray var ama var mı itibarı?” dedi.

KISA SÜRELİ ARBEDE YAŞANDI

Bunun üzerine Gazipaşa Belediye Başkanı Adil Çelik, “Burada siyaset yapmayın lütfen” diyerek Sapan’ı uyardı. Bu sırada bir grup Sapan’ı yuhalamaya ve kürsüye yaklaşmaya başladı. Gruptan bazıları “Biz buraya siyasete gelmedik” derken, araya giren polis, grubu uzaklaştırdı ve sakinleştirmeye çalıştı.

Kısa süreli arbedenin ardından olay büyümeden önlendi. Kürsüde konuşmaya devam eden Yıldıray Sapan’ı, Kaymakam Kadir Ekinci ve CHP İlçe Başkanı da konuşmasını bitirmesi yönünde uyardı ancak Sapan konuşmaya devam etti. Sapan, “Ben sizi üzmeye gelmedim ama doğruları söylüyorum” dedikten sonra kürsüden ayrıldı.

‘TOROSLARIN YİĞİTLERİNE BU YAKIŞMAZ’

Yuhalama krizinden sonra konuşan Lütfi Elvan, “Biz Gazipaşalılar’la elmanın iki yarısı gibiyiz. CHP’li Bakan Fikret Ünlü’yle birlikte biz, hep el ele kol kolaydık ve muhtarlarımıza da ‘O bizim bakanımızdır ağabeyimizdir, gereken hassasiyeti gösterin ve kucaklayın’ demişimdir. Biz böyleyiz, siyaset anlayışımız bu. Bize de Gazipaşa’ya da yakışan bu. Biz buraya kavga etmeye gelmedik. Hangi partiye istiyorsanız oyunuzu verirsiniz. Bu millet ve halk kararını verir ama Torosların yiğitlerine bu yakışmaz” diye konuştu.

‘BURASİ SİYASİ ARENA DEĞİL’

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel de “Tarım Fuarı bir siyasi arena değil. Siyasi mesajlar vermeye gelmedik, seçimlerdeki vaatlerimizi paylaşmaya da gelmedik. Biz sorunlarımızı elbette konuşacağız, dinlemekten rahatsızlık söz konusu değil tarım fuarı siyasi bir arena değil” diye konuştu.

Yaşanan olayın ardından Gazipaşa Tarım Fuarı’nın açılışı yapıldı.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle