Hoşgeldiniz  

CHP’li Kara: Başbakan Davutoğlu Ağırlığını Koyamadı Pasif Kaldı

Semih Köken | 20 Ağustos 2015 | Antalya Haber A- A+

CHP Antalya Milletvekili Niyazi Nefi Kara, koalisyon görüşmelerinde CumhurbaşkanıRecep Tayyip Erdoğan’ın AK Parti üzerinde bir baskı kurarak, “Koalisyonun kurulmamasının en önemli etkeni bu baskıdır. Çünkü Erdoğan iktidarı paylaşmak istemiyor.” dedi.

CHP Parti Meclis Üyesi Ahmet Ertuğrul, CHP İl Başkanı İsmail Atakan Ünver ve CHP Parti Meclisi Üyesi ve Sakarya Milletvekili Engin Özkoç ile partisinin Karaman’daki basın toplantısına katılan Kara, “CHP olarak yapılan koalisyon görüşmelerinde 14 tane madde sıraladık. Emeklilerin ikramiyesi olsun, taşeronluk sistemi kalksın, eğitimin sistemi düzeltilsin, ülkede barış olsun dedik ama yine ikna edemedik. Bizi dinlediler ancak ‘3 aylık bir hükümet kuralım ondan sonrada seçime gidelim’ teklifiyle geldiler.” dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun görüşmelerde hiç ağırlığını koyamadığını ve pasif kaldığını dile getiren Kara, “Vatandaş, ülkenin bir çıkmaza, kaosa sürüklenmemesi için acilen bir hükümet kurulmasını bekliyordu. Ancak bizim CHP olarak içimiz rahat. Çünkü biz, elimizden gelen çabayı sarf ettiğimizi düşünüyoruz. Biz ‘ülkenin geleceği için elimizi taşın altına koyarız’ demiştik. Bu süreç boyunca doğru dürüst eleştiri getirmedik. Tam bir olgunluk gösterdik. ‘Her şeye daha olumlu bakalım, pozitif bakalım’ diye düşündük. Ama AKP’nin pek öyle bir niyeti olmadığı ortaya çıktı” diye konuştu.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle