Hoşgeldiniz  

CHP’Lİ BUDAK’TAN ANTALYA ELEŞTİRİSİ

SEMİH KÖKEN | 05 Mayıs 2015 | Antalya Haber, Siyaset A- A+

CHP Antalya Milletvekili Adayı Çetin Osman Budak, iktidar temsilcilerinin Antalya için ‘dünya kentiyiz’ söylemlerine karşın, sadece otel- havalimanı arasında giden 12 milyon turistten faydalanılamadığını söyledi.

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) eski Başkanı, CHP Antalya Milletvekili Adayı Çetin Osman Budak, 20 yıl görev yaptığı ATSO’da yönetim, meclis ve meslek komitesi üyelerinden oluşan işadamlarıyla bir araya geldi. Lara Balıkevi’ndeki iş dünyasının buluşmasında Budak, kent sorunlarına değindi. ATSO’da görev yaptığı dönemde diyalog, kültür ve sanat, kent ekonomisi ve yaşamı alanında yaptıkları birçok çalışmadan bahseden Çetin Osman Budak, turizm sezonu başlarken Konyaaltı Beachpark’ın kullanılamaz durumda olduğunu ve Konyaaltı Sahil projesinin bu yıl bitirilmesinin mümkün olmadığını söyledi. Antalya’ya yatırımların küçük parçalar halinde yapıldığını aktaran Budak, geçmişte de kent sorunlarını konuştuğunda muhalefet yapıyor eleştirileri aldığını dile getirdi.

Artık özgürce konuşabildiğini belirten Budak, Antalya’nın Ak Parti adayı Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı Lütfi Elvan’ı hedef aldı. Budak konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Geçmişte Ulaştırma Bakanlığı yapmış biri bugün arka arkaya televizyonlarda vaatlerde bulunuyor. Batı Çevre Yolu 13 yıl önce ihale edildi, bitirilemedi. Konyaaltı Sahili’nden TIR’lar ve arasından da turistler geçiyor. Hızlı tren geliyormuş, 2017’de. 2011’de Expo’da Binali Yıldırım’a ‘kampanyayı yaptık 100 bin imza topladık’ dedik. Tüm Antalya protokolünün önünde, ‘Tamam 2016’ya Expo’ya hızlı trenle geleceğiz’ dedi. Kıyamet koptu, alkışlandı. Şimdi net olarak biliyorum proje tamamlanma aşamasında ama ihaleye gelme aşamasında değil. Toroslar geçilecek dünyanın en zor coğrafyalarından biri ama teknoloji kullanılırsa kolay. Yeter ki şeffaf ihaleler yapılsın ve kendi kaynaklarımız kullanılsın. Seçime kalmış 30 gün, nasıl çözülür. Biz zaten iktidar oluyoruz, 100 yıllık hayali biz yerine getirebiliriz. Antalya’nın yıllardır konuşulan doğu, kuzey çevre yolları, otoban projeleri yapılmış, ne zaman gelir belli değil. Alanya yolu 25 yılda bitirildi ve 70 ışıkla Alanya’ya gidiliyor, alternatif yok. Eğer ulaşım halledilmiş olsaydı, gidip bir bira içip dönebilirdiniz ama günübirlik gidilebilecek durumda değil. Isparta duble yol değil. Biz dünya kentiymişiz. Doğal güzellik olarak dünyanın en güzel kentiyiz, doğru ama dünya kentine layık düzeyde yatırımlar yapılmadı. Sadece oteller var ve havalimanından otele Antalya’yı görmeden ülkelerine dönen 12 milyon insan. Antalya’nın zenginliğinden kentteki insanların fazlasıyla yaralanması gerekiyor ama maalesef bugüne kadar olmadı. Türkiye’nin döviz gelirinin üçte ikisinin elde edildiği bir kent ama bunun karşılığını alamıyor.”

EXPO VE BAKA ELEŞTİRİSİ

Expo’nun, ATSO, ATB ve Çiçek İhracatçıları Birliği’nin büyük özverileri sonucu Antalya’ya kazandırıldığını belirten Budak, “Expo bizim projemiz. Halini hepiniz biliyorsunuz. Bizlerin projesidir. Türkiye’nin aldığı en büyük projedir. Expo’yu aldık ama durumun şu anda görüyorsunuz. 20 küsur ülke geliyor ve Avrupa ülkelerinden katılım henüz yok. Kalkınma ajansının şuanda bir işlevi olduğunu söyleyemem” dedi. Sivil Toplum Örgütleri’nin (STÖ) milletvekilleri için ‘Antalya’ya ne kadar geliyor, kenti ne kadar savunuyor, Türkiye sorunlarına ne kadar ilgili’ gibi konularda karne hazırlaması gerektiğini belirten Budak, “STÖ’ler milletvekillerini takibe alsın, artık Antalya milletvekili istiyoruz. Antalya bugüne kadar layık olduğu yatırımları alamadı, inşallah bundan sonra alacak. Eğer ben çalışmazsam beni de afişe edin, çalışmayanı afişe edin” diye konuştu.

‘HUKUK DEVLETİNDE BUNLAR OLMAZ’

İktidarın korku imparatorluğu oluşturduğunu savunan Budak, “Halbuki adaletin gözleri bağlıdır görmez. Ama bugün askerler, polisler, hakimler içeride, aykırı ses içerde. Eğer hukuk yoksa güvenli değilsinizdir. Makul şüpheli diye sizi 45 gün içeriye atıp avukatınızla bile görüştürmezler. Hukuk devletinde bunlar olmaz. Dolayısıyla ne yapmak lazım değiştirmek lazım” dedi.

Toplantıda ATSO’da uzun yıllar birlikte görevler yaptıklarını anlatan ATSO Başkanı Davut Çetin ise, Budak’ın Antalya’nın sorunlarını çok iyi bildiğini, hem Antalya’yı hem de ekonomiyi savunabileceğine inandıklarını söyledi. Başkan Çetin, “O yüzden her zaman arkanızdayız, takipçinizde olacağız. Siyasiler için karne de hazırlayacağız” dedi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle