Hoşgeldiniz  

CHP’den teröre ve iktidara kınama

Semih Köken | 08 Eylül 2015 | Antalya Haber A- A+

CHP il başkanlığınca düzenlenen ‘teröre hayır’ eyleminde İl Başkanı Semih Esen, art arda gelen şehitler için AK Parti iktidarını sorumlu tuttu, “Ne acıdır ki, utanmaları gerekenler bu durumdan bile kendileri için mağduriyet yaratma çabası içindedirler” dedi.

**

CHP Antalya İl Yönetimi, Konyaaltı varyantındaki Şehitler Anıtı’nda milletvekilleri Niyazi Nefi Kara, Çetin Osman Budak ve Devrim Kök’ün de katıldığı kitlesel basın açıklamasıyla artan terör olaylarını kınadı, barış çağrısı yaptı.

UTANMASI GEREKENLER MAĞDURİYET YARATMA PEŞİNDELER
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan açıklamada İl Başkanı Semih Esen, Türkiye’nin barış ortamından hızla uzaklaştığını belirterek şunları söyledi: “Terör başlığı altında yer alan hiçbir metnin ‘ama’sı yoktur. Şiddetin, silahın konuştuğu yerde dinleme, anlama, değerlendirme biter. Paralel yapılanma için ‘Bizi kandırdılar’ diyen AKP, ‘Barış görüşürken silah stoklamışlar, asfaltın altına mayın döşemişler’ gibi devlet yönetme ciddiyetinden uzak sözler söylemektedir. Devleti acze düşürdüklerini bir kere daha itiraf etmişlerdir. Ne acıdır ki, utanmaları gerekenler, bu durumdan bile kendileri için mağduriyet yaratma çabası içindedirler. En son ‘400 vekil verseydiniz bunlar olmazdı’ söylemiyle şu ortamda bile kendi başkanlık hayallerini düşünenleri kınıyor ve halkın vicdanına havale ediyoruz.”

AK Parti’nin artık bir kişinin hırs ve egolarının tutsağı haline geldiğini ve böylesi bir partinin artık ülkeye barış getiremeyeceğini savunan Esen, açıklamasında terör ve terör örgütü PKK’yı kınarken, barış çağrısı yaptı. (DHA)

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle