Hoşgeldiniz  

ÇEVRECİLERİ KIZDIRDI

SEMİH KÖKEN | 15 Nisan 2015 | Antalya Haber A- A+

Cumhuriyet Meydanı’nda Antalya Nükleer Karşıtı Platformu üyeleri tarafından düzenlenen eylemde, hükümet ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’a tepki gösterildi.

Antalya’da, Mersin Akkuyu’da yapılması planlanan Nükleer Enerji Santrali’ne karşı çevreci grubun düzenlediği eylem sırasında gelen bir kişi Ermenistan bayrağını ayağıyla çiğneyerek, “Asıl protesto edilecek bir şey varsa bu” diye bağırdı. Çevrecilerin müdahale etmesiyle arbede çıktı. Gelen sivil polisler, bayrağı çiğneyen kişiyi uzaklaştırdı.

Çernobil kazası sonrasında nükleerin insanlar üzerindeki etkilerini gösteren fotoğraflar ve çiçeklerin kullanıldığı eylemde platform sözcüsü Hediye Gündüz açıklama yaptığı sırada gelen bir kişi eylemcilerin önüne ayağıyla sürükleyerek Ermenistan bayrağını getirdi ve “Asıl protesto edilecek bir şey varsa bu” diye bağırarak, bayrağı çiğnemeye başladı.

Eyleme karşı provokasyon yapıldığı gerekçesiyle platform üyeleri Ermenistan bayrağını çiğneyen kişiye engel olmaya çalıştı. Bu sırada bazı eylemcilerle bayrağı çiğneyen kişi arasında arbede çıktı. Arbedeye olay yerindeki sivil polisler müdahale etti ve Ermenistan bayrağını çiğneyen kişiyi alandan uzaklaştırdı.

Akkuyu Nükleer Santrali nedeniyle yapılan açıklamada ise bu santralı ısrarla yapmak isteyen hükümetin, geleceğimizi, ekonomimizi, tarımımızı, sağlığımızı ve Akdeniz’i yok etmeye çalıştığı belirtildi. Bu tutumun hükümeti gömeceğini belirten Hediye Gündüz, olası zararları sıraladı ve tüm bu nedenlerle Akdeniz’de nükleere ‘hayır’ dediklerini söyledi.

 

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle