Hoşgeldiniz  

Çelenk davası başladı

Semih Köken | 23 Ekim 2015 | Antalya Haber A- A+

ANTALYA’da Atatürk Anıtı’na çelenk koymak istedikleri sırada çıkan arbedede 2 polis memurunu yaralayıp görevli memurlara direndikleri iddiasıyla haklarında 3 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan 6 sanığın yargılanmasına başlandı.

Antalya’da 28 Ekim 2014’te yapılan Cumhuriyet Bayramı töreninde Atatürk Anıtı’na sivil toplum örgütleri çelenk sunmak isteyince polis müdahale etti. Çıkan arbedede 2 polis memurunun yaralanması üzerine Atatürkçü Düşünce Derneği Şube Başkanı İbrahim Daş, Eğitim İş Sendikası Antalya Şube Başkanı Mehmet Balık, Bağımsız Cumhuriyet Partisi İl Başkanı Burhan Çalışkan, Diş Hekimleri Odası Antalya Şube Başkanı Hüseyin Tunç, diş hekimi Ahmet Erdem Erciyeslioğlu ile CHP Gençlik Kolları’ndan Adil İlgin hakkında basit yaralama ve görevi yaptırmamak için direnme suçundan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Antalya 5’inci Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki davanın ilk duruşmasına tutuksuz yargılanan 6 sanık avukatlarıyla birlikte hazır bulundu. Olay tarihinde Antalya Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü’nde görevli polis memurları 50 yaşındaki M. T. T. ile 43 yaşındaki S.K. ise duruşmaya katılmadı. Duruşmayı, aralarında CHP Antalya Milletvekili Devrim Kök’ün de bulunduğu çok sayıda sivil toplum örgütü temsilcisi ve üyesi izledi. Sanıkları, avukat olan CHP İl Başkanı Semih Esen, Mehmet Mesut Özderin’in de aralarında bulunduğu çok sayıda avukat savundu. Suçlamaları reddeden sanıklar, yaptıklarının suç olmadığını ileri sürdü. Sanıklardan Mehmet Balık, öğretmen olduğunu ve sendika şube başkanı olarak cumhuriyete bağlılığı göstermek amacıyla her bayramda olduğu gibi 28 Ekim’de çelenk sunmak üzere Cumhuriyet Meydanı’na gittiklerini söyledi. Polis olduğunu söyleyen sivil giyimli kişilerin kendilerini ittirdiğini kaydeden Balık, “Biz sadece ayakta kalmaya çalıştık. Öğrencilerimizin önünde bizi ittirdiler. Kesinlikle polise direnmek, vurmak gibi bir eylemimiz olmadı” dedi.

“KİMSEYE VURMADIK”

Sanıklardan Diş Hekimleri Odası Şube Başkanı Hüseyin Tunç ise çelenk koydukları sırada ilerlemeye başladıkları sırada polis olduğunu iddia eden sivil giyimli kişilerin kendilerini çekiştirip ittirmeye başladığını, bu nedenle bir arbede yaşandığını, kimseye vurmadıklarını söyledi.

Atatürkçü Düşünce Derneği Şube Başkanı İbrahim Daş da benzer şekilde ifade vererek “Polis olduğu anlaşılmayan kişiler tarafından ittirilip kaktırıldık. Ben kimseye vurmadım, kimseye direnmedim, beraatımı istiyorum” dedi.

Diğer sanıklar da yanı şekilde ifade vererek suçlamaları kabul etmedi.

DURUŞMA ERTELENDİ

Sanık avukatlarından Mehmet Mesut Özderin ise 1923’ten beri gerçekleşen Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına katılmak için olay tarihinde cumhuriyet meydanına giden saygın sivil toplum kuruluşlarının başkanları ve üyelerinin görevlerinin ne olduğu belli olmayan sivil şahısların saldırısına uğradığını iddia etti. Bu saldırıda müvekkillerinden Hüseyin Tunç ile Ahmet Erdem Erciyeslioğlu’nun yaralandığını söyleyen Özderin, alınan raporları da mahkemeye delil olarak sundu. Sanıkların avukatlarından Semih Esen, ise müşteki polis memurlarının, sanıkların “Cumhuriyet coşkusu engellenemez” diye bağırdıkların beyan ettiğine dikkat çekti. Esen, milli bayramları kutlamanın suç kabul edilemeyeceğini söyledi. Esen, müvekkillerinin beraatını istedi. Duruşma 30 Aralık’a ertelendi.

Duruşma çıkışı Adliye önünde açıklama sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri Cumhuriyet Bayramı’nı kutlamaya devam edeceklerini söyledi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle