Hoşgeldiniz  

Çavuşoğlu’ndan Türel’e Ziyaret

SEMİH KÖKEN | 08 Eylül 2014 | Antalya Haber A- A+

bakan cavusoglu ziyaret (5)

bakan cavusoglu ziyaret (1)

bakan cavusoglu ziyaret (3)
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Büyükşehir Belediyesi önünde Başkan Menderes Türel ve belediye bürokratları tarafından karşılandı. Büyükşehir Belediyesi anı defterini imzalayan Bakan Çavuşoğlu’na, Başkan Menderes Türel tarafından günün anısına üzerinde Antalya haritası olan LED ışıklı bir plaket verildi. Plaketi çok beğenen Bakan Çavuşoğlu, “Hizmetlerde olduğu gibi plaketlerde de yenilik getirdiniz. Çok şık olmuş” dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Menderes Türel, “Sizi Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı olarak, bir dostunuz, arkadaşınız olmanın yanında Büyükşehir Belediye Başkanı sıfatıyla ağırlamaktan büyük onur duyuyorum. Bir Antalya sevdalısı, Alanya’nın bağrından çıkmış bir hemşehrimizin Dışişleri Bakanı gibi çok önemli bir göreve layık görülmesi bizler için büyük onur ve gurur olmuştur” dedi.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞINIZ ANTALYA İÇİN BÜYÜK ŞANS

Bakan Çavuşoğlu’nun Antalya’ya çok büyük hizmetleri bulunduğunu belirten Türel, şöyle konuştu: “Bu dönemde Dışişleri Bakanımız olarak vereceğiz destek Antalyalılar için büyük şans. Daha Dışişleri Bakanlığı görevine başladığınız anda bile Antalya’da turizm bölgelerinde alt yapıyla yönelik 50 milyon liralık desteğin Maliye Bakanlığı tarafından tahsis edilmesi hususundaki gayretleriniz, Antalya’yı hiçbir zaman unutmayacağınızı göstermektedir. Biz aynı zamanda artık dünyada da Antalya’yı en iyi şekilde temsil edecek, Antalya’nın daha sağlıklı, daha güzel gelişmesi için gayret gösterecek bir Dışişleri Bakanımız olacağından büyük mutluluk ve şeref duyuyoruz. Dualarımız her zaman sizinle, şeref verdiniz.”

HİZMETLERİNİZ ANTALYA’YA İYİ GELECEK

Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etmekten duyduğu mutluluğu dile getiren Bakan Çavuşoğlu, Başkan Menderes Türel’in Antalya’ya en iyi hizmeti vermek için gece gündüz çalıştığını belirtti. Çavuşoğlu, “İyi hizmetlerinizi ‘Antalya’ya iyi gelecek’ sloganıyla Antalya’ya getirmeye başladınız. Teşekkür ediyoruz. Siz bir Antalya sevdalısısınız. Ankara’da birlikte çalışırken, Antalya için nasıl yanıp tutuştuğunuzu en iyi bilenlerdenim” diye konuştu.

ANTALYA’YA BÜYÜK DESTEK

Dışişleri Bakanı olarak Türkiye’nin proaktif dış politikası için gece gündüz çalışırken, Antalya’yı hiçbir zaman ihmal etmeyeceğini ifade eden Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, şunları söyledi: “Halkımıza borcumuzu en iyi şekilde ödemeye çalışıyoruz. Sizin yaptığınız çalışmalar çok önemli. Turizmden tarıma, sahilden Toroslar’daki mahallelerimize kadar vatandaşlar sizden hizmet bekliyor. Bu konuda maddi açıdan da sıkıntı çekmemeniz lazım. Siz daha önceki dönemde de hem borç ödeniniz hem yatırımlar yaptınız. Şimdi yatırımlarınıza tekrar başladınız. Sizin için mevcut borçlar sıkıntı değildir. Ancak bizim de sizin elinizi güçlendirmemiz lazım. Alt yapı ile ilgili gerekli ihtiyaçlarınızı anlatınca Turizm Bakanımızla birlikte Maliye Bakanımız Mehmet Şimşek’le görüştük. 50 milyon lira göndereceğini söylediler. Bundan sonraki tüm çalışmalarınızda yanınızda olacağız.”

BAŞKAN TÜREL’E DIŞ POLİKİTA TEŞEKKÜRÜ

Bakan Çavuşoğlu, konuşmasına şöyle devam etti: “Dış politikada yerel yönetimlerde ne kadar aktif olduğunuzu en iyi bilenlerdenim. Daha önce Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Kongresi’nde Türk heyetine başkanlık yaptınız. Orada hem Antalya’yı hem Türkiye’yi en iyi şekilde tanıttınız ve savundunuz. Şimdi yine burada görev alacağınızı duydum ve çok mutlu oldum. Yeni Çin’den geldiniz. Burada İpek Yolu Belediyeler Birliği toplantısına katıldınız. Ben yerel yönetimlerin, halkı temsil eden insanların, özellikle yurt dışındaki karşılıklı temaslarını çok önemsiyorum. Ülkemize olan önyargıların kırılmasında çok etkili olduğunu biliyorum. Bu alandaki çalışmalarınız için de teşekkür ediyorum.”

ANTALYA’DA AB BAKANLIĞI TEMSİLCİLİĞİ AÇILACAK

Dışişleri Bakanlığı olarak Antalya’da bir temsilcilik açtıklarını hatırlatan Bakan Çavuşoğlu, “Antalya Türkiye’nin sadece Avrupa’ya değil, dünyaya açılan aydınlık yüzüdür, penceresidir. Antalya’mızın her zaman huzurlu, düzenli, güzel olması lazım. Hizmetin en iyisini alması lazım. Dış politikada da Antalya’nın önemli bir yeri var. Dışişleri Bakanlığımızın Türkiye’de Ankara dışında birkaç noktada temsilciliği var. Antalya’da da bir temsilcilik açtık. Avrupa Birliği Bakanı olarak en son Bakanlar Kurulu Toplantısı’nda Avrupa Birliği Bakanlığı’nın Antalya’da temsilcilik açmasını gündeme getirdim. Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan’ın Başbakan olarak son Bakanlar Kurulu’ndaki son imzaladığı kararlardan birisi oldu. Resmi Gazetede yayınlandı. Bu temsilciği Yeni Avrupa Birliği Bakanımız Volkan Bozkır’la birlikte açacağız” diye konuştu.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle