Hoşgeldiniz  

Çavuşoğlu, turizmcilerle bir araya geldi

Semih Köken | 21 Ekim 2015 | Antalya Haber A- A+

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Çavuşoğlu, “MHP ciddi bir oy kaybında. Çünkü milliyetçi geçinen bir parti, gerektiği zaman fedakarlık yapıp koalisyon hükümetini de kurmalıydı” dedi.

Antalya’nın Alanya ilçesindeki turizm işletmelerinin sahipleri ve çalışanlarıyla öğle yemeğinde bir araya gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Adayı Mevlüt Çavuşoğlu, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Terörle sonuna kadar mücadele edeceklerini belirten Mevlüt Çavuşoğlu, Atatürk’ün kurduğu parti CHP’de, terör örgütü DHKP-C’yi masum göstermeye çalışan milletvekillerinin olduğunu söyledi.

“Bunlar Atatürkçü falan değil, Atatürk’ten geçinenler” diyen Çavuşoğlu, şunları kaydetti: “Bir Atatürkçü olanlar var bu ülkede, bir Atatürkçü geçinenler var, bir de Atatürk’ten geçinenler var. Bunlar Atatürk’ten geçinenler. Ama içlerinde DHKP-C terör örgütünü destekleyen milletvekilleri var. DHKP-C, Türkiye’nin, Avrupa Birliği’nin, Amerika’nın terör listesinde, dünyanın terör listesinde ve buna itiraz eden var. Böyle bir milletvekili olabilir mi? HDP’nin içerisinde var, onlar zaten PKK’nın kuklası olan bir parti ama CHP de marjinalleşiyor ve içlerinde böyleleri var. Niye hükümet kuramadık, çünkü temel konularda çok ciddi görüş ayrılıklarımız oldu”

MHP’nin tutumu

MHP’nin de her şeye “Hayır” dediği için koalisyon kuramadıklarını dile getiren Mevlüt Çavuşoğlu, Devlet Bahçeli’nin ve yakın arkadaşlarının tutumuna karşı MHP’lilerin her yerde büyük tepkisinin olduğunu savundu. Çavuşoğlu, MHP’nin ciddi bir oy kaybında olduğunu belirterek, “Çünkü, milliyetçi geçinen bir parti, gerektiği zaman fedakarlık yapıp koalisyon hükümetini de kurmalıydı” diye konuştu.

Her şeye ‘Hayır’ diyen bir parti olabilir mi?

7 Haziran sonrası MHP’ye giderek, koalisyon kurmak istediklerini aktaran Mevlüt Çavuşoğlu, şöyle konuştu: “Daha ilk gün, seçim akşamı Devlet Bahçeli açıkladı; ‘O kursun, bu kursun, öyle olursa bu rakam çıkar, o rakam çıkar’. Sanki millet bu hesapları bilmiyor. Böylesine bir ortamda her şeye ‘Hayır’ diyen bir parti olabilir mi?”

 

 

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle