Hoşgeldiniz  

Çavuşoğlu: Tarımın geleceğini görmeyen siyaset de yapmasın, ülkeyi de yönetmeye kalkmasın

Semih Köken | 23 Ekim 2015 | Antalya Haber A- A+

AK Parti Antalya Milletvekili Adayı Mevlüt Çavuşoğlu, “Tarımın geleceğini görmeyen hiç kimse bu ülkede siyaset de yapmasın ülkeyi de yönetmeye kalkmasın, bu herkes için geçerli” dedi.

Seçime 9 gün kala çalışmalarını sürdüren Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya Ticaret Borsası’nı (ATB) ziyaret etti. ATB Başkanı Ali Çandır’la bir süre sohbet eden Çavuşoğlu, daha sonra başta Antalya olmak üzere yaptıkları çalışmalar ve hazırladıkları projeler hakkında bilgi verdi. YÖREX Fuarı’nın düzenlenmesinde emeği geçen Çandır’a teşekkür eden Mevlüt Çavuşoğlu, aynı potansiyelde fuarların gerçekleştirilebileceği salonları Kemer, Alanya ve Manavgat gibi ilçelere yapacaklarını söyledi. Seçim için hazırladıkları kitapçıkta gerçekleştirdikleri ve gerçekleştirmek istedikleri projelerin yer aldığın belirten Mevlüt Çavuşoğlu şöyle konuştu:

“Kendi içinde ulaşımı kolay ve Türkiye’nin her yerinden ulaşımı kolay bir Antalya. Ve buna bağlı olarak ticareti ve üretimi daha canlı Antalya istiyoruz. Her bölgenin, her ilçenin potansiyeline göre ihtisas organize sanayileri kurmak istiyoruz. 12 ay ticaret ve turizm istiyoruz. Ortaokul ve liselere yönelik kampüsler gerçekleştireceğiz. İçersinde 20 okulun bulunduğu, spor salonlarının bulunduğu kampüs alanı yapacağız. Üniversite sayısını 5’den 10’a çıkarıp özellikle ihtisas üzerine bölümler açacağız. Tarıma ve gıdaya verdiğimiz destek artarak devam edecek.”

Üreticiye her zaman destek verdiklerini, mazot yardımlarının yanı sıra gübre ve yemdeki KDV’yi kaldırdıklarını dile getiren Mevlüt Çavuşoğlu, “Seralardaki elektrik ücretinde yüzde 15 indirim yapıyoruz. Seralarını modernize etmek isteyen vatandaşlara sıfır faizle kredi verelim ki seraları yenilesin ve kaliteli ürün üretsin. Tarım sigortasını da basitleştirip kapsamını genişletmemiz lazım. Tarımın geleceğini görmeyen hiç kimse bu ülkede siyaset de yapmasın ülkeyi de yönetmeye kalkmasın, bu herkes için geçerli. Cumhurbaşkanımız ve başbakanımızın desteğiyle Antalya’ya hizmet vermeye devam edeceğiz” dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Ali Çandır, ATB’yi en çok ziyaret eden siyasetçi olarak Mevlüt Çavuşoğlu’na teşekkür etti.

 

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle