Hoşgeldiniz  

Çavuşoğlu: Menderes Türel dışında proje üreten aday yok

SEMİH KÖKEN | 19 Şubat 2019 | Antalya Haber A- A+

Çavuşoğlu: Menderes Türel dışında proje üreten aday yok

Bakan Çavuşoğlu: Menderes Türel dışında proje üreten aday yok

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından kazandırılan Kaş Ağullu Otobüs Terminali, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu tarafından hizmete açıldı. Bakan Çavuşoğlu, Menderes Türel haricinde proje üreten adayın olmadığını belirterek “Menderes Türel’den başka daha iyi hizmet yapacak birisini görüyor musunuz? Projeyle karşınıza çıkan var mı?” dedi.

Bakan Çavuşoğlu: Menderes Türel dışında proje üreten aday yok

Seçildiği günden bu yana tüm ilçeleri karış karış gezen Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in yeni projelerle Batı ilçeleri turu devam ediyor. Türel, Kumluca, Finike ve Demre’nin ardından Kaş’ta bir dizi açılış ve temel atma törenleri gerçekleştirdi. Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Kaş Ağullu Otobüs Terminali’nin açılışına Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, AK Parti milletvekilleri Mustafa Köse, Atay Uslu, İbrahim Aydın, Kemal Çelik, AK Parti İl Başkanı İbrahim Ethem Taş, Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer, Kaş Ak Parti Belediye Başkan Adayı Mutlu Ulutaş ve çok sayıda vatandaş katıldı.

BATI İLÇELERİNE 107 PROJE

Kaş’ın kronikleşen birçok sorununun çözmenin onurunu yaşadıklarını belirten Başkan Menderes Türel, “Yaptığımız belediyecilik hizmetleriyle vatandaşlarımız arasında gönül köprüsü kuruyoruz. Bu hizmetleri sizler sayesinde yapıyoruz. Sizlerin destekleri olmasaydı belki hala Kaş’ın terminal problemi çözülememiş olurdu. Antalya’nın tamamında 359 yeni proje açıkladık. Sadece batı ilçelerimiz için 107 projemiz var. 359 proje sayesinde 70 bin kardeşimize iş sahası açılıyor. Örnek bu terminal. Ulaşım firmalarımız da dahil olmak üzere yüzlerce arkadaşımız yeni yeni iş imkanları bulmuş olacak. Boğaçayı projesiyle 10 bin kardeşimiz iş sahibi olacak” diye konuştu.

3. HAVAALANI İLE KAŞ’IN DEĞERİ ARTACAK

3. Havaalanı ile Kaş’ın hem turizm değerinin artacağını hem de tarım ürünlerini dünyanın dört bir yanına ulaştırabileceğini belirten Başkan Türel, şunları aktardı: “Kaş ve Demre arasında yer alacak havaalanı hiçbir çevre rahatsızlığı oluşturmayacak. Kaş’ımızın turizm değerine değer katacak ve tarımını da güçlendirecek. Bu havaalanı sayesinde 2 bin kardeşimiz iş sahibi olacak. 2021 sonunda havaalanımız hizmete girmiş olacak.”

KAŞ KÜLTÜR MERKEZİ

Kaş eski otogarının bulunduğu alana Kaş Kültür Merkezi yapacaklarını müjdeleyen Türel, “750 kişilik tiyatro salonu, 250 kişilik toplantı ve sinema salonu, sergi fuaye alanları, kafeteryaları ile Kaş’a çok yakışacak. Oradaki mevcut esnafımızın da haklarını koruyoruz. Mağdur etmiyoruz. Kültür ve sanatın adresi Kaş Kültür Merkezi’miz olacak. Bunların hepsi için projeler hazır, ekipler hazır, Menderes Türel hazır. Kaş hazırsa biz hazırız. İnşallah bunların hepsini hep birlikte yapacağız” diye konuştu.

MENDERES TÜREL SÖZÜ

Kaş Kınık’a Türkiye’nin ne büyük toptancı halini inşa edeceklerini belirten Başkan Menderes Türel, “Yeni halimizin içinde 120 adet komisyoncu dükkanı, 72 adet ticari dükkan, 120 adet tüccar ardiyesi, soğuk hava deposu, camii, hamam, futbol basketbol voleybol sahaları bulunacak. Aynı zamanda çiftçimizin zamanını değerlendirebileceği bir yaşam alanı olarak da planladık. Toptancı halimizin ihalesini yaptık, inşallah temelini atacağız. Bu da bir Menderes Türel sözüdür. Çalışan, hizmet eden, verdiği sözü tutan bir belediye başkanı olarak söz veriyorum” şeklinde konuştu.

AKILLI KÖYLER GELİYOR

Teknolojiyi köylerle buluşturacaklarını ifade eden Türel, “Kaş’a akıllı köyler geliyor. Çay Köyü pilot olarak seçtik. Tarım destek masası, internet sitesi kuruyoruz. Çiftçilerimiz online olarak sulama, sera ısıtma, haşere ile mücadele konularında danışmanlık hizmeti alacaklar. Ürettikleri ürünleri artık bu sistem üzerinden akıllı köylerimizde satabilecekler. Bu sayede aradaki simsarlar ortadan kalkacak. Seralardaki üretimlerden ürün satışına kadar herşey teknolojik olacak” dedi.

ÇİFTÇİYE ERKEN UYARI SİSTEMİ

Gömbe’ye pazar yeri yapacaklarını söyleyen Başkan Türel, Sütleğen ve Üzümlü’ye çok amaçlı salon kazandıracaklarını kaydetti. Türel, her ilçeye Engelli Mola Evi, AKBEM, anaokulu, Okullar Ligi, Engelsiz Plaj hizmetleri getireceklerini anlattı. Çiftçilere bu dönem 42 bin fidan desteği sağlayacaklarını belirten Başkan Türel, tüm çiftçilere kısa mesajla doğru zamanda ilaçlama zamanını hatırlatacak erken uyarı sistemi de kuracaklarını söyledi.

KAŞ KALKAN OTOYOLU

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da yaptığı konuşmada Kaş Ağullu Terminali ile birlikte bağlantılı yolların açılmasını sağlayacaklarını belirtti. Finike-Kalkan otoyol projesinin ihaleye hazır olduğunu ifade eden Çavuşoğlu, şöyle konuştu: “Kaş’tan Elmalı’ya yol sözümüz var. Etütler incelemeler bitti. Bu yolun belirli kısmını karayolları yapmaya başladı. Batı Antalya’ya bir havalimanı sözümüz var. Yılda 5 milyon yolcu kapasiteli olacak. Kaş’ta herkes tarafından kolay ulaşılabilen yer oluyor.”

TÜREL’DEN BAŞKA PROJE ÜRETEN YOK

Bakan Çavuşoğlu ve Başkan Türel, Cumhur İttifakı’nın Kaş Seçim Koordinasyon Merkezi’nin açılışı da yaptı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, burada yaptığı konuşmada, “Antalya ve Kaş için Menderes Türel hariç proje üreten adayın olmadığını belirterek, “Halil Kocaer Kaş’a güzel hizmetler yaptı. İki tane ittifak var hangisi Kaş’a hizmet edebilir, hangisinin adayı büyükşehir belediye başkanı olarak Antalya’ya hizmet edebilir bunu görüyorlar. Siz Türel’den başka daha iyi hizmet yapacak birisini görüyor musunuz. Projeyle karşınıza çıkan var mı? Menderes Türel’den başka şehrimizi emanet edeceğimiz kimse var mı?” ifadelerini kullandı.

OVA SPOR SALONU TEMELİ ATILDI

Ardından Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Başkan Türel, Ova Mahallesi’ne geçerek Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak Ova Spor Salonu’nun temelini attı. Ova Spor Salonu ile bölgenin önemli bir ihtiyacını ve eksikliğini gidereceklerini belirten Türel, “Sizlerin desteğiyle bir sene sonra bu salonu tamamladığımızda ben de inşallah çocuklarımızla beraber basketbol oynayacağım” dedi.

ÇAVDIR MAHALLE KONAĞI VE SOSYAL TESİS AÇILDI

Bakan Çavuşoğlu ve Başkan Türel’in Kaş’taki son durağı Çavdır Mahallesi oldu. Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Çavdır Mahalle Konağı ve Sosyal Tesisi törenle hizmete açıldı. Başkan Türel, burada yaptığı konuşmada her sözünü yerine getirmiş ve getirmekte olan bir belediye başkanı olmanın onur ve gururunu yaşadığını söyledi. Türel, “Ben söz verirsem yaparım. İşte Çavdır’daki çok amaçlı salonumuz bunun en güzel örneği. 6 ay önce attık ve 6 ay içerisinde bu salonu tamamladık. Kaş’ın hangi mahallesi olursa olsun, ne eksiği varsa tamamlıyoruz. Tamamlamaya da devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

KÖY KONAĞI OLMAYAN MAHALLE KALMAYACAK

Köy konaklarını artık Antalya’nın tamamında yapacaklarını belirten Başkan Türel, “Antalya’nın köy konağı olmayan, düğün salonu olmayan, buluşma merkezi olmayan mahallesi kalmayacak. Çavdır’da ne varsa, Antalya’nın bütün köylerinde olacak” dedi.

TÜREL’İN HİZMETLERİ İLE GURUR DUYUYORUZ

Bakan Çavuşoğlu da Menderes Türel’in Antalya’da yaptığı hizmetlerle gurur duyduklarını belirterek, şunları söyledi: “4 buçuk ayda 12 km’lik raylı sistem devreye girer mi? Girer. Test sürüşünü bizzat yaptık. Bir önceki rekorda Antalya Büyükşehir Belediyesi’nindi. İkinci etap raylı sistemi de 5 buçuk ayda yaptık. Bunlar söz veren insanın sözünü yerine getirmesidir. Seçim zamanında broşürlerle ve görsellerle halkın huzuruna çıkan ve halkın güvenini ve oyunu alan bir belediye başkanının bu vaatlerini yerine getirmesidir. Şimdi yine 359 projemiz var, hedefimiz var. Hiçbirisi hayal değil. Hepsini inşallah gerçekleştireceğiz. 20 milyarlık yatırım. Aşağı yukarı 4 milyar dolar. Dünya’da birçok ülkenin toplam bütçesinden fazladır.”

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle