Hoşgeldiniz  

ÇAVUŞOĞLU, “HER MUSİBETTE BİR HAYIR VARDIR”

Semih Köken | 24 Ekim 2015 | Antalya Haber A- A+

Çavuşoğlu, “Hiç karamsar değiliz. Her musibette, her şerde bir hayır vardır. Bunlardan da ders alarak ülkemizi daha güçlü kılmak için daha iyi çalışacağız” dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Adayı Mevlüt Çavuşoğlu, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Nail Olpak ve dernek üyeleriyle kahvaltıda bir araya geldi. Mevlüt Çavuşoğlu, burada yaptığı konuşmada, terör sorununun neden karşılarına çıkarıldığını çok iyi bildiklerini söyledi.

Partilerini kurdukları günden bu yana gerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gerek AK Parti’ye yönelik bazı girişimler olduğunu anlatan Çavuşoğlu, “Bunlar üzerinden Türkiye’ye yönelik darbe girişimlerini, engelleri, ön kesmeleri yaşadık. Kolay olmadı 14 sene bizim için. Bu kadar iş yaptık ama kolay olmadı” diye konuştu.

Yaşanan engellemelerin ve darbe girişimlerinin sadece kendilerine yönelik olmadığına işaret eden Çavuşoğlu, “Rahmetli Özal’a yapılanları çok iyi hatırlıyoruz. Hatırlayın, Sayın Cumhurbaşkanı’na ne diyorlarsa, o gün Özal’a da diyorlardı. ‘Tek adam olmak istiyor’, ‘Diktatör olmak istiyor’ diyorlardı. Bu ülkede çığır açmıştı, reform ne demek öğretmişti. Ama mesele Özal değildi. Mesele Türkiye meselesiydi” ifadelerini kullandı.

Şimdi 17-25 Aralık süreci, Gezi Parkı ve terör olaylarının da aynı safta olduğunu kaydeden Çavuşoğlu, “Bugüne kadar bu engelleri çıkaranlar son çare olarak terör olaylarını görüyorlar. Ama bunu da aşarız. Bugüne kadar nasıl aştıysak, bugünleri de aşarız. Ne siyasi ne ekonomik olarak karamsar olmaya gerek yok. Ama ‘Böyle gider’ diye de rehavete girmeye gerek yok” değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye’nin etrafında birçok olumsuzluğun yaşandığını ancak buna rağmen ülkenin hedefine emin adımlarla ilerlediğini belirten Çavuşoğlu, göstergelerin beklenenden iyi durumda olduğunu ifade etti.

SEÇİM EKONOMİSİ UYGULAMADIK

Ekonomik bakımdan da 14 yılın kolay geçmediğini vurgulayan Çavuşoğlu, son 8 yıldır dünyada krizler yaşandığını, Avro Bölgesi’nin 1930’lardan bu yana en büyük krizi yaşadığını anlattı. Çavuşoğlu, Türkiye’nin bunlardan etkilenmediğini dile getirerek, “Bunun en önemli sebebi istikrar ve güven. Türkiye bunun avantajını kullandı. Diğer bir sebebi de mali disiplinden hiç taviz vermememiz. Hiçbir seçimde seçim ekonomisi uygulamadık. Popülizme girmedik. Çünkü seçimden sonra bu ülkeyi siz yöneteceksiniz” şeklinde konuştu.

Mevcut şartların ekonomik ve siyasi olarak kötü olmadığını ancak belirsizlik bulunduğunu kaydeden Çavuşoğlu, şunları söyledi: “O nedenle 1 Kasım çok önemli bir seçim. Milletimiz Türkiye üzerinde oynanan oyunları da çok iyi görüyor. Bu bizi rehavete sürüklemiyor aksine üzerimizdeki sorumluluğun büyüklüğünü hissetmeye başladım. Tek başına iktidara gelebilecek parti olarak sadece bizi görüyorlarsa, sorunları çözebilecek parti olarak bizi görüyorlarsa o zaman bizim sorumluluğumuz herkesten ve her zamandan daha fazla. Hiç karamsar değiliz. Her musibette, her şerde bir hayır vardır. Bunlardan da ders alarak ülkemizi daha güçlü kılmak için daha iyi çalışacağız.”

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle