Hoşgeldiniz  

Çamurdan sanat fışkırıyor

Semih Köken | 19 Kasım 2015 | Antalya Haber A- A+

AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Seramik Bölümü öğrencileri akademik öğretim sistemiyle çamura şekil veriyor.
AKDENIZ UNIVERSITESI (AU) GUZEL SANATLAR FAKULTESI (GSF) SERAMIK BOLUMU OGRENCILERI AKADEMIK OGRETIM SISTEMIYLE CAMURA SEKIL VERIYOR. (FOTO:ANTALYA-DHA)

GSF Seramik Bölümü öğretim görevlilerinden Emel Mülayim’in sorumluluğunda yürütülen temel seramik eğitimi dersinde öğrenciler killi toprağı çamura dönüştürüyor, yoğuruyor, torna tezgâhında şekillendiriyor. Öğrenciler, Anadolu kültürü ışığında geleneksel forumlarla çanak-çömlek ve çeşitli dekoratif süs eşyaları üretiyor.

Seramik bölümüne bu yıl yetenek sınavında başarılı olan 20 öğrencinin alındığını belirten Emel Mülayim, üst sınıflarla birlikte öğrenci sayısının 60’a yükseldiğini belirtti.

Seramik çalışmalarında alternatif pişirim yöntemleri denediklerini kaydeden Mülayim, “Çamurun şekillendirildiği tornada geleneksel çömlek formu çekmek dersimizin temelini oluşturuyor. Silindir formundan ince boyunlu ve bombeli forumlara kadar tüm forum çeşitliliği torna yöntemiyle öğretiliyor. Geleneksel forumları Anadolu kültürü ışığında öğrenen öğrencilerimiz, daha sonra da serbest elle şekillendirme ve tasarım çalışmaları yapıyor. Sonucunda da öğrencinin özgün çalışmaları ortaya çıkıyor” dedi.

 

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle