Hoşgeldiniz  

CAMİLER TAPINAK DEĞİLDİR

Semih Köken | 01 Mart 2015 | Antalya Haber A- A+

Diyanet İşleri Başkanı Görmez: Bizim inancımızda cami tapınak değildir

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, “Bizim inancımızda cami tapınak değildir. Bizim inancımızda tapınak yoktur. Kabe de cami de tapınak değildir. Biz o mekanlarda sadece yüreklerimizi birleştirmek için bir araya geliriz” dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Antalya’nın Manavgat İlçesi’nde işadamı Hüseyin Avşaroğlu tarafından yaptırılan Rukiye Mustafa Avşaroğlu Camii’nin açılış törenine katıldı. Törene, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’in yanı sıra, AK Parti Antalya Milletvekili Vecdi Gönül, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Menderes Türel, Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, Manavgat Belediye Başkanı CHP’li Şükrü Sözen, Antalya Müftüsü Osman Artan, AK Parti İl Başkanı Rıza Sümer ve kalabalık davetli topluluğu katıldı.

Kuran tilavetiyle başlayan caminin açılışında konuşan Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, ‘Allah sizi topraktan yerden yarattı ve sizden yeryüzünü imar etmenizi istedi’ ayetini hatırlatarak, “Yeryüzünü imar etmek bütün şehri betonlarla doldurmak hiç değildir. Yeryüzünü imar etmek yerin altında elektrik ve su şebekeleri kurmak da değildir. Tüm bunlarla birlikte asıl yeryüzünü imar etmek, yürekler arasında merhamet şebekeleri kurmaktır. Yeryüzünü imar etmek insanın gönül dünyasını imar etmektir. Kalbimizi ruhumuzu imar etmektir. Kalp ve ruh imar edilmeden insanlar yeryüzünü imar edemez” dedi.

‘SADECE ASYA’DA 950’DEN FAZLA CAMİ’
Camilerin sadece namaz mekanı olmadığını vurgulayan Diyanet İşleri Başkanı Görmez, şöyle dedi:

“Camiler sadece namaz kılma mekanı olsaydı Hz. Peygamber bize emretmezdi cami inşa etmeyi. Çünkü camiler kalpleri ve yürekleri birleştirerek sevgimizi muhabbetimizi paylaşarak, birlik ve beraberliğimizi pekiştirerek, rabbimize yöneldiğimiz mekanlardır. Bizim inancımızda cami tapınak değildir. Bizim inancımızda tapınak yoktur. Kabe de cami de tapınak değildir. Biz o mekanlarda sadece yüreklerimizi birleştirmek için bir araya geliriz. Necip milletimiz benim tespit edebildiğim kadarıyla sadece Asya’da 950’den fazla cami inşa etti. Avrupa’da etti. Şimdi Afrika’da ediyor. Diyanet İşleri Başkanlığı olarak biz bunlara sadece rehberlik ediyoruz. Bu camiler her cuma günü sizlerin yaptığınız bağışlarla yapılıyor.”

Manavgat’ın çok yoğun göç aldığını, bu nedenle camilere ihtiyacın arttığını belirten İlçe Müftüsü Hasan Hayri Yaşar da “2013 yılından beri Manavgatlı hayırseverlerimiz tarafından ilçemizde yapılarak, ibadete açılan cami sayı 8’dir. İnşaatı devam eden cami sayısı ise 4’tür. Biri hastaneye biri de yüksekokula olmak üzere 2 caminin yapımı için çalışmalar yapılmaktadır” diye konuştu.

İşadamı Hüseyin Avşaroğlu, caminin yapımına destek verenlere teşekkür etti. Antalya Müftüsü Osman Artan’ın duasının ardından Rukiye Mustafa Avşaroğlu Camii’nin açılış kurdelesi kesildi.

Rukiye Mustafa Avşaroğlu Camii’nin inşaatına 2013 yılı Temmuz ayında başlandı. 2014 Aralık ayında bitirilen ve yaklaşık 1300 metrekarelik alan üzerine kurulu cami 1000 kişi kapasiteli.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle