Hoşgeldiniz  

Büyükşehir’in Katılımcı Yönetimi Takdir Topluyor

SEMİH KÖKEN | 06 Kasım 2014 | Antalya Haber A- A+

 

 

 

ibrahim evrim avrupa konseyi sunum (1) ibrahim evrim avrupa konseyi sunum (2)

Antalya Büyükşehir Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Evrim, Avrupa Konseyi tarafından 8’incisi düzenlenen Avrupa Yerel Demokrasi Haftası etkinlikleri çerçevesinde, Türkiye Belediyeler Birliği’nin organize ettiği “Yerel Karar Alma Süreçlerine Vatandaş Katılımı Uluslararası Konferansı”na konuşmacı olarak katıldı. İbrahim Evrim, Büyükşehir Belediyesi’nin raylı sistem, kentsel dönüşüm gibi projelerinde halk katılımını nasıl sağladıklarını anlattı.

HALKA SORUYORUZ

Evrim, “Yatırım yapacağımız bölgede yaşayan vatandaşların görüşlerini alıyoruz. Meydan-Havaalanı-EXPO hattında yapacağımız raylı sistem projesi öncesinde referandum yaptık. Vatandaşlarımızın projeyi isteyip istemediğini sorduk. Yoğun bir katılımla vatandaşlarımız projeyi onayladı. Oylama sonucunda yüzde 98.34 oranla raylı sistem halk tarafından kabul edildi” dedi.

Kepezaltı ve Santral bölgelerinde uygulanması düşünülen kentsel dönüşüm projesini halka sorduklarını anlatan İbrahim Evrim: “Yerleşik halka bir toplantı yaptık. Halka nasıl bir proje istediğini sorduk ve ona göre bir çalışma hazırladık. Vatandaşlarımızı bilgilendirerek, kentsel dönüşüm sonrasında bölgelerinin nasıl bir değişime uğrayacağını anlattık ve vatandaşın katılımını sağladık. Yapılan çalışmalara halka da sorulunca, memnuniyet daha da artıyor” dedi.

Sivil Toplum Kuruluşları’nın görüş ve eleştirilerine de büyük önem verdiklerini belirten Evrim, bir çok projede kent dinamiklerinin görüşlerini aldıklarını kaydetti. İbrahim Evrim, İl Özel İdaresi, Konyaaltı sahili gibi önemli projelerde sivil toplum kuruluşları ile birlikte ortak çalıştıklarını ifade etti.

Büyükşehir Belediyesi’nin katılımcı ve paylaşımcı yönetim şekli konferansa katılan yerli ve yabancı katılımcıların takdirini topladı.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle