Hoşgeldiniz  

Büyükşehir’den Tüm Bel-Sen’in iddialarına cevap

Semih Köken | 04 Ekim 2015 | Antalya Haber A- A+

Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (TÜM BEL-SEN) Antalya Şube Başkanı İlhan Karakurt’un açıklamalarına Büyükşehir Belediyesi’nden cevap geldi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin tüm uygulamalarında olduğu gibi bünyesinde çalışan İlhan Karakurt ile ilgili konularda da hukuk kuralları çerçevesinde hareket ettiği ve karar verdiği ifade edilen açıklamada, idia sahibi İlhan Karakurt adına TÜM BEL-SEN tarafından yapılan müracaatların da ilgili mevzuata göre değerlendirildiği ve buna göre kararlar alındığı kaydedildi. Yapılan taleplerin mevzuata aykırı olduğu gibi, gerek istenilen izin süresi gerekse izin talebinin Büyükşehir Belediyesine iletildiği gün bakımından da etik olmadığı ifade edilen açıklamada ” Hafta başı başlaması istenilen izin talepleri; tarafımıza haftanın son günü olan Cuma günü gönderilen ve Büyükşehir Belediyemize, İlhan Karakurt’un izinli sayılması istenen tarihler içinde ulaşan yazı ile iletilmiştir. Sendika Cuma günü yaptığı müracaatla İlhan Karakurt’un ilk Pazartesi gününden itibaren izinli olmasını talep etmiştir. İzin taleplerinin süresi ise 9 günü bulmaktadır.1/11/1984 tarihli ve 3071 sayılı Dilekçe Hakkının Kullanılmasına Dair Kanunun 7. Maddesi’nin 1. Fıkrasında “Dilekçe sahiplerine en geç otuz gün içinde gerekçeli olarak cevap verilir” denmektedir.Sendikanın ilk izin talebi 3 Temmuz 2015 tarihinde yapılmıştır. TÜM BEL-SEN Sendikası’nın haftanın son günü hazırladığı 183 sayılı yazısı 6 Temmuz 2015 tarihinde belediyemize ulaşmıştır. İlgili yazıda İlhan Karakurt’un “ 6, 7, 8 ve 9 Temmuz 2015 tarihlerinde Sendikalarının Antalya ve çevresi illerdeki örgütlenme ve toplu iş sözleşmesi faaliyetlerine katılmak üzere görevlendirildiği” gerekçesiyle izinli sayılmasını istemiştir. Yazı daha idaremize ulaşmadan ve değerlendirme fırsatı dahi bırakmadan Karakurt’un izinli sayılması talep edilmiştir. İdaremizin cevabını görme gereği bile duyulmadan sadece talebin iletilmesi yeterli görülmüştür. denildi.

Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan incelemeler sonunda Sendikaya 14 Temmuz 2015 tarihli ve 26378 sayılı yazı ile verilen cevapta “Talebin Devlet Personel Başkanlığı’nın 30/4/2012 tarihli ve 6951 sayılı görüşü doğrultusunda, 4688 Sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu’nun 18’inci maddesi ile 2005/14 ve 2007/21 sayılı Başbakanlık Genelgelerinin değerlendirilmesi sonucunda “idari izinli sayılma” kapsamında olmadığı tespit edildiğinden uygun bulunmadığı” TÜM BEL-SEN’e bildirildiği hatırlatılan açıklamada şöyle denildi:

“TÜM BEL-SEN’in ikinci izin talebi de 1 Eylül 2015 tarihinde Büyükşehir Belediyemize ulaşmıştır. 28 Ağustos 2015 Cuma günü tarihli ve 218 sayılı yazı da İlhan Karakurt adına; 3. Genel Meclis toplantısına katılmak üzere 31 Ağustos ile 1, 2, 3, 4, 5 ve 6 Eylül 2015 tarihlerinde tam 7 gün idari izin talebinde bulunulmuştur. İlk talepte olduğu gibi, bu talep de izinli sayılması istenilen günlerde Büyükşehir Belediyesi’ne ulaşmıştır. Talebe 3 Eylül 2015 tarihi ve 32540 sayılı yazı ile; söz konusu meclis toplantısının 7 güne yayıldığı ve Başbakanlık Genelgeleri gereği uygun görülmediği ancak meclis toplantısı için 1-2 gün gibi makul bir süre belirtilmesi halinde izinli sayılmasının değerlendirilmeye alınacağı cevabı verilmiştir. Görüldüğü üzere Büyükşehir Belediyesi, TÜM BEL-SEN’in başvurularına 3071 Sayılı Kanun’da belirtilenden çok daha kısa sürede cevap vermiştir. TÜM BEL-SEN, İlhan Karakurt’un 4688 Sayılı Kanun ve Başbakanlık Genelgeleri kapsamında idari izinli sayılmasını gerektirmeyen faaliyetler için izin talebinde bulunmuştur. TÜM BEL-SEN’in izin talepleri, yürütülecek faaliyetin mahiyeti dikkate alındığında makul olmayan uzun süreleri kapsamaktadır. TÜM BEL-SEN, programı ve tarihi önceden belli olan faaliyetler için izin talep yazılarını asgari 30 gün öncesinden göndermesi gerekirken, adeta Büyükşehir Belediyemizi izin vermeye zorlayacak şekilde, izin talep edilen haftadan önceki Cuma günü gönderdiği yazılarla talepte bulunmuş ve bu yazıların Büyükşehir Belediyemize intikal ettiği tarihte talep edilen iznin süresi zaten başlamıştır. Sonuç olarak; Büyükşehir Belediyemizce yapılan uygulamalar tamamen hukuki olup İlhan Karakurt’un basına yapmış olduğu açıklamalar gerçeği yansıtmamaktadır. Ayrıca Büyükşehir Belediyemiz yetkililerine karşı iftira niteliği taşımaktadır.” ifadeleri kullanıldı.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle