Hoşgeldiniz  

Büyükşehir’den Havuzlara Sıkı Denetim

SEMİH KÖKEN | 22 Temmuz 2014 | Antalya Haber A- A+

 

Havuzlara sıkı denetim Havuzlara sıkı denetim (1) Havuzlara sıkı denetim (2)

 

Antalya Büyükşehir Belediyesi Çevre Sağlığı Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı’na Berna Dedeman Laboratuvarı Şube Müdürlüğü ekipleri, mücavir alan içerisindeki yüzme havuzu denetimlerini sürdürüyor. Ekipler, su parkları ve büyük otel havuzlarından 15 günde bir, küçük işletmeler ve sitelere ait havuzlardan ise ayda bir olmak üzere kimyasal ve bakteriyolojik havuz suyu numuneleri alıyor.

YERİNDE DENETİM

Numuneler laboratuvarda fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik analize tabi tutuluyor. Serbest klor, bağlı klor, sıcaklık ve PH parametrelerinin ölçümleri portatif analiz cihazlarıyla havuz mahallinde yapılıyor. Alınan numuneler TÜRKAK’ın yetkilendirdiği kalibrasyon laboratuvarları tarafından yapılan taşıt buzdolabında taşınarak 6 saat içerisinde merkeze ulaştırılarak analiz ediliyor. Büyükşehir Belediyesi, 2013 yılı içerisinde 339 adet otel, site gibi yerlerin yüzme havuzunu denetlerken, bu havuzların 45 tanesi için faaliyet durdurma kararı verdi. Yapılan denetimlerde 212 adet yüzme havuzuna ise ihtar cezası uyguladı. Büyükşehir ekipleri 2014 yılı içerisinde başlattığı huzme havuzu denetimlerini ise sıkı bir şekilde sürdürüyor.

GEREKLİ ÖNLEM ALINMALI

Büyükşehir yetkilileri, yüzme havuzlarında gerekli önlem alınmadığı takdirde kulak ve göz iltihabı ile mantar ve sarılık gibi hastalıklarının bulaşabileceğini vatandaşların bu gibi hastalıkları karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı. Yetkililer, yüzme havuzuna girmeden önce duş alınmasını, ayak dezenfeksiyon ünitelerinin kullanılmasını istedi.  Yüzme havuzu yetkililerinin ise hijyenik kurallara uymayan kullanıcıları uyarmaları ve aynı zamanda yüzme havuzlarına izdiham olacak şekilde insanların girmesine müsaade etmemeleri gerektiği bildirildi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle