Hoşgeldiniz  

Büyükşehir’den Diş Sağlığı Eğitimi

SEMİH KÖKEN | 20 Kasım 2014 | Antalya Haber A- A+

 

 

Hasim iscan aile ve cocuklara dis eğitimi Hasim iscan aile ve cocuklara dis eğitimi (1) Hasim iscan aile ve cocuklara dis eğitimi (2)

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Haşim İşcan Aile Eğitim Merkezi’nde ailelere yönelik bilgilendirme toplantıları düzenliyor. Bu kapsamda verilen diş sağlığı bilgilendirme toplantısına ilgi yoğun oldu. Diş Hekimi Deniz Akdemir Nalbant tarafından annelere diş sağlığının önemi, diş temizliği ve dişlerin nasıl korunması gerektiği anlatıldı.

FIRÇA KURU OLMALI

Eğitimde, diş fırçalamadan önce, fırçanın ıslatılmaması gerektiğinin altını çizen Nalbant,  “Fırça mutlaka kuru olmalı ve az macun kullanılmalı. Fırça ıslatıldığında içindeki kimyasallar tepkimeye girebiliyor. Macun çabuk köpürdüğü için fırçalama süresi azalıyor” dedi. Diş temizliğinde kürdan kullanılmamasını öneren Nalbant, diş ipinin tercih edilmesini istedi.

FIRÇA VE MACUN HEDİYE EDİLDİ

Annelere verilen eğitimin ardından Haşim İşcan Aile Eğitim Merkezi’ndeki çocuklara yönelik de bilgilendirme yapıldı. Çocuklara fırçalama teknikleri gösterilerek, başkalarının diş fırçasını kullanmamaları konusunda uyarı yapıldı. Diş maketi üzerinden gösterilen diş sağlığı bilgilendirmesini minikler ilgiyle dinledi. Daha sonra ise çocuklara diş macunu ve diş fırçası hediye edildi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle