Hoşgeldiniz  

Büyükşehir’den Avrupa Günü kokteyli‏

SEMİH KÖKEN | 08 Mayıs 2015 | Antalya Haber A- A+

Antalya Büyükşehir Belediyesi Dış İlişkiler Daire Başkanlığı, Avrupa Günü etkinlikleri kapsamında AKM’de kokteyl düzenledi.

Kokteyle, Antalya Vali Yardımcısı Recep Yüksel, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Evrim, Dış İlişkiler Daire Başkanı Seval Yasak ile Antalya’daki yabancı ülkelerin temsilcileri, yabancı dernekler, uluslar arası firma yetkilileri ile protokol katıldı.

Kokteylde bir konuşma yapan Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Evrim, Avrupa sözcüğünün kökenine değinerek, “İlk kez yer aldığı mitolojik kaynaklarda ‘Zeus’un Europa’yı Kaçırışı’ hikayesinde geçen ve Fenikeli olduğu bilinen Europa’dır. Adı dahi bizim topraklarımızdan gelen bir Avrupa” dedi.

Seval Yasak da Avrupa Günleri’nin, Türkiye ve Avrupa Birliği arasında bilgi ve anlayışın geliştirilmesini, Türk vatandaşlarını Avrupa Birliği‘ne yaklaştırmayı amaçlayan bir gün olduğunu söyledi. Kokteyl sonunda Şef Nikolay Merdzhanov yönetimindeki İsmail Baha Sürelsan Konservatuarı Çoksesli Korosu, AKM Perge Salonu’nda Batı müziğinden ve türkülerden oluşan mini bir konser verdi.

ETKİNLİKLER SÜRECEK

Büyükşehir Belediyesi Avrupa Günleri etkinlileri kapsamında 9 Mayıs Cumartesi günü büyük alışveriş merkezlerinde, Cumhuriyet Meydanı ve saat Kulesi önündeki 5 noktada stantlar kurarak “Avrupa Birliği Eurodesk Ağı” ve Avrupa Birliği hakkında vatandaşlara bilgi verecek. AB Bakanlığı Antalya İl Temsilciliği, ATSO ve AB Türkiye Delegasyonu Temsilcisi Micheal Rupp Cumhuriyet Meydanı’nda saat 15.00’da bir fotoğraf sergisi açacak. Akşam da

Cumhuriyet Meydanı’nda su gösterisi düzenlenecek.avrupa günü kokteyli (1) - Kopya avrupa günü kokteyli (2) - Kopya avrupa günü kokteyli (3) - Kopya

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle