Hoşgeldiniz  

BÜYÜKŞEHİR’DE HACIARİFOĞLU DÜMENE GEÇTİ

Semih Köken | 11 Kasım 2020 | Antalya Haber A- A+

BÜYÜKŞEHİR’DE HACIARİFOĞLU DÜMENE GEÇTİ

Büyükşehir Belediyesi Başkanı Muhittin Böcek tarafından Başkanvekili olarak atanan Mehmet Hacıarifoğlu, iddialara göre Genel Sekreter Cansel Çevikol’un mali, encümen dahil bir çok yetkisini elinden aldı

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nde ortalık karıştı. İddialara göre Genel Sekreter Cansel Tuncer Çevikol’un mali, meclis ve encümen dahil bir çok yetkisi elinden alındı. Son zamanlarda Başkanvekili Mehmet Hacıarifoğlu ile Çevikol’un sık sık tartıştığı öne sürüldü. Yaşanan son olayda,Pazartesi günü yapılan Büyükşehir Meclisi’nde Serik Belediye Başkanı Enver Aputkan gündeme ek madde aldırmak istedi. Genel Sekreter Çevikol, bu talebi reddedince İYİ Partili Meclis Üyesi Barış Bulut, “Belediyeyi seçilmişler mi, atanmışlar mı yönetiyor” dedi. Bu sözlerin üstüne Mehmet Hacıarifoğlu, ek maddeyi “gündeme aldım” demesi üzerine soğuk havalar esmeye başlamıştı.

TALİMAT BAŞKAN BÖCEK’TEN
Büyükşehir Başkanı Böcek’in en çok güvendiği isim olan Çevikol’un bu hareketleri infial oluşturdu. Geçtiğimiz günlerde normal odaya alınan Başkan Böcek’in doktorları, “Başkanımızın bilinci yerinde, olayları yakından takip ediyor. Bazı olaylara çok kızıyor ve sinirleniyor” ifadelerini kullanmıştı. İddialara göre Başkan Böcek, Çevikol’un hareketlerinden rahatsız olup, Hacıarifoğlu’na talimat verdi. Hacıarifoğlu’nun bu son hamlesi Büyükşehir’de nasıl bir hava oluşacağı merak konusu oldu. Özellikle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Antalya’ya gelmesine sayılı saatler kala böyle bir kararın alınması dikkat çekti.

İMZA YETKİSİ KALMADI
Buna göre, bundan sonra Genel Sekreter Çevikkol’un imza atması gereken karar evraklarını Başkan Vekili Hacıarifoğlu imzalayacak. Özellikle ihale, doğrudan temin, imar ile ilgili konularda Çevikkol yerine Hacıarifoğlu imza atacak. Bu karar kamuoyunda Antalya Büyükşehir Belediyesi içinde yaşanan yetki kavgasının doğrulanmasına neden oldu.

MAHSUM ALTAŞ

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle