Hoşgeldiniz  

Büyükşehir ‘Üstad’ı andı

SEMİH KÖKEN | 31 Mayıs 2014 | Antalya Haber A- A+

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Türk edebiyatının güçlü ismi Necip Fazıl Kısakürek’i doğumunun 110’uncu yılında şiirleriyle andı.

 

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı, Türkiye’nin en önemli şair ve yazarlarından üstad Necip Fazıl Kısakürek’in doğumunun 110. yılı nedeniyle Cam Piramit’te “Anma ve Anlama’ gecesi düzenledi. Geceye, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Evrim de katıldı.

TÜRK MİLLETİ ‘ÜSTAD’ DEDİ

Açılışta konuşan İbrahim Evrim, Necip Fazıl Kısakürek’in ilginç bir yaşam hikayesi olduğunu belirterek, “Yahya Kemal Beyatlı’nın öğrencisiydi. Nazım Hikmet ile aralarında iki sınıf vardı. Tarihin en önemli filozoflarıyla tanıştı. Kendisi için milat dediği bir buluşma yaşadı. Zulümlere uğradı ama Türk milleti Necip Fazıl’a ‘üstad’ diyerek hitap etti. Bu gece Üstad’ı anacağız” dedi.

ŞİİR VE ŞARKILAR

Geceye konuşmacı olarak katılan Yavuz Bahadıroğlu, Necip Fazıl Kısakürek’in hayatından kesitler anlattı. Bahadıroğlu, “Üstad Necip Fazıl, büyük yürekli bir insandır. Üstad’ın kıymetini iyi bilmeliyiz. Bu millet için ıstıraplar çekti. Bu milleti ‘Büyük Doğu’ dergisi ile buluşturdu. Onu yaşatmak vicdan borcudur. Tarzını hayatımızın rehberi yapmak vicdan borcumuzdur. Şimdi insanlar şehirleriyle övünüyor. Eskiden insanımız ile övünürdük. Necip Fazıl’ın yolu kıble yoludur. Amelinde eksiklik olabilir ama imanında zerre kadar fire yoktur” diye konuştu.

Anma gecesinde sanatçı Aykut Kuşkaya Necip Fazıl Kısakürek’ın şiirlerinden derlediği şarkıları seslendirdi. Sunucu-spiker Cemalettin Tül ise, Necip Fazıl’ın şiir ve sunumlarıyla unutulmaz bir anma bir gecesi yaşattı.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle