Hoşgeldiniz  

Büyükşehir Ramazan’a Hazır

SEMİH KÖKEN | 25 Haziran 2014 | Antalya Haber A- A+

başkan-makam-(2)

Antalya Büyükşehir Belediyesi 11 ayın sultanı Ramazan’a hazır. Büyükşehir Belediyesi 1 ay boyunca düzenlenecek Ramazan Şenlikleri ile ünlü sanatçıları halkla buluşturacak. Ayrıca, her gün 4 bin 500 adet yemek dağıtımı yapacak. Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalyalıları Karaalioğlu Park’ı içerisinde düzenlenecek Ramazan şenliklerine ve bereketli  iftar sofralarında oruç açmaya davet etti.

 

11 ayın sultanı, 3 ayların en mübarek ayı olan Ramazan- Şerif, 28 Haziran Cumartesi kalkılacak ilk sahur yemeği ile başlıyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi de 1 ay boyunca vatandaşların rahat, huzurlu ve eğlenceli bir Ramazan geçirmesi için gerekli tüm hazırlıkları tamamladı. Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından hazırlanan Ramazan Programı kapsamında 1 ay boyunca Karaalioğlu Park’ı içerisinde Ramazan Şenlikleri düzenlenecek. Ramazan Şenlikleri 28 Haziran 2014 Cumartesi günü saat 21.45’te Anadolu Ateşi’nin gösterisiyle başlayacak.

ŞENLİKLER KONSERLER EĞLENDİRECEK

Karaalioğlu Park’ı içerisinde düzenlenecek şenlikler kapsamında her akşam farklı etkinlikler ve sanatçılar sahne alacak. Uğur Işılak, Ayna, Nuray Hafiftaş, Burak Ahıskalı, Zekai Tunca, Ömer Danış, Orhan Aykut gibi sanatçıların sahne alacağı şenlikler kapsamında dinletiler, sema gösterileri, hemşeri geceleri, aşıklar gecesi, Hacivat-Karagöz gibi etkinlikler halkla buluşturulacak. Ayrıca Karaalioğlu Park’ı içerisinde Ramazan çarşısı kuruldu. Antalyalıları geçmişe götürerek nostalji yaşatacak bir çarşı oluşturuldu. Vatandaşlar, Ramazan Çarşısı’nda rahatlıkla alışveriş yapıp, yeme-içme ünitelerinden faydalanabilecek.

BEREKETLİ İFTAR SOFRALARI KURULACAK

Ramazan ayı nedeniyle1 ay boyunca her akşam 4 bin 500 adet iftar yemeği ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak. Karaalioğlu Park’ı orta miradorda kurulacak iftar sofrasında 1500 kişi orucunu açacak. Ayrıca Ermenek Kültür Çadırı, Çamlıbel Kültür Çadırı, Tıp Fakültesi Acil Servisi, Araştırma Hastanesi Acil Servisi, Atatürk Devlet Hastanesi Acil Servisi önü, ve Otogar’da vatandaşın iftarını yapması için paket halinde iftar yemeği servisi yapılacak. Yoğun trafiğin yaşandığı Sanayi, Çallı Meydan, Mevlana ve Kepez Kavşakları’nda da vatandaşlara yemek dağıtımı yapılacak.

7500 GIDA PAKETİ

Büyükşehir Belediyesi ayrıca, Kadir gecesinde de 10 bin kişilik iftar yemeği ikram edecek. Dar gelirli olduğu tespit edilen 7 bin 500 vatandaşa da gıda paketi dağıtılacak. Öte yandan Büyükşehir Belediyesi Kadir Gecesi’nde Elmalı’ya otobüs kaldırarak vatandaşların ziyaret etmelerine imkan sağlayacak. Aynı akşam Elmalı’da vatandaşlar iftar sofrasında buluşacak.

Ayrıca, merkez ilçeler dahil toplam 19 ilçeye ‘’Ramazan Ayınız Mübarek Olsun Menderes Türel Büyükşehir Belediye Başkanı’’ yazan Led Mahleler yerleştirildi.

BAŞKAN TÜREL’DEN DAVET

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, 11 ayının sultanı Ramazan ayının huzurlu ve bereketli geçmesini diledi. Ramazan ayı boyunca düzenlenecek Ramazan Şenlikleri ve iftar sofralarına Antalyalıları davet eden Başkan Türel, “Ramazan’da iftar sofralarında vatandaşlarımız ile birlikte olacağız. Bereketli sofralarımıza tüm halkımız davetlidir. Ünlü sanatçılarımızın sahne alacağı şenliklere hemşerilerimizi bekliyoruz.” dedi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle