Hoşgeldiniz  

Büyükşehir Köklü Değişikliğe Gidiyor

SEMİH KÖKEN | 23 Ekim 2014 | Antalya Haber A- A+

Büyükşehir Belediyesi, sorumluluk alanının kentin tüm idari sınırlarını içine alacak şekilde genişlemesiyle oluşan yeni duruma uyum için yapılanmasında köklü değişikliğe gidiyor. Yapılacak yeni düzenlemeyle Bedrullah Erçin’in başında bulunduğu Teknik İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcılığı altında 4 yeni daire başkanlığı kurulacak.

 

 

EMLAK VE İSTİMLAK DAİRE BAŞKANLIĞI OLUYOR

Buna göre Emlak ve İstimlak Dairesi Başkanlığı kurulacak ve bağlı olarak Tahsisler Şube Müdürlüğü oluşturulacak. Ayrıca Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’na bağlı Emlak Şube Müdürlüğü ve İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı’na bağlı faaliyet yürüten Kamulaştırma Şube Müdürlüğü de bu daire başkanlığına bağlanacak.

HER İLÇEYE BİR ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ

Teknik İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcılığı bünyesinde oluşturulacak ikinci daire başkanlığı İlçe Hizmetleri Dairesi Başkanlığı olacak. Yeni yapılanma kapsamında İlçe Hizmetleri Daire Başkanlığı’na bağlı olarak her bir ilçede olmak üzere 19 adet İlçe Hizmet Birimi Şube Müdürlüğü oluşturulacak.

KIRSAL KALKINMA

Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluk sahasının Antalya’nın idari sınırları olarak belirlenmesiyle aynı Genel Sekreter Yardımcılığı bünyesinde Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı kurulacak. Daire Başkanlığı’na bağlı olarak Tarımsal Yapılar ve Sulama Şube Müdürlüğü, Bitkisel Üretim ve Eğitim Şube Müdürlüğü kurulacak ve Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı’na bağlı faaliyet yürüten Veteriner Şube Müdürlüğü’nün ismi Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürlüğü olarak değiştirilerek, Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’na bağlanacak.

Başında eski Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Bedrullah Erçin’in bulunduğu Teknik İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcılığı bünyesinde ayrıca Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı kurulacak. Bu daire başkanlığına bağlı olarak Yollar Şube Müdürlüğü kurulacak. Fen İşleri Dairesi Başkanlığı’na bağlı hizmet yürüten Makine ve İkmal Şube Müdürlüğü’nün ismi Makine İkmal Bakım ve Onarım Şube Müdürlüğü olarak değiştirilerek, Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’na bağlanacak.

Büyükşehir’deki yeni yapılanma kapsamında Zabıta Daire Başkanlığı bünyesinde Turizm ve Sahiller Zabıta Şube Müdürlüğü ve Koordinasyon Şube Müdürlüğü birimleri kurulacak.

AKAYDIN’IN KURDUKLARI KALKIYOR

Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı’nda ise Büyükşehir Belediyesi eski başkanı Mustafa Akaydın döneminde kurulan Müzeler Şube Müdürlüğü, Turizm Şube Müdürlüğü kaldırılacak. Ayrıca yine Akaydın döneminde hizmete açılan ve Eylül ayı sonunda kapatılan ‘Güneşev ve Ekolojik Eğitim Merkezi’nin bağlı olduğu Temiz Enerji Şube Müdürlüğü kapatılacak. Bunun yerine yeni yapılanma kapsamında Fen İşleri Dairesi Başkanlığı’na bağlı faaliyet yürüten Enerji Yönetimi Şube Müdürlüğü’nün ismi Temiz Enerji ve Aydınlatma Şube Müdürlüğü olarak değiştirilerek faaliyetlerine devam edecek.

SOSYAL MEDYA ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ OLACAK

Büyükşehir’de ayrıca Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı’na bağlı olarak hizmet yürüten İdari İşlemler Şube Müdürlüğü kaldırılarak, yerine Sosyal Medya İletişim Şube Müdürlüğü kurulacak.

48 YENİ KADRO

 

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nde İtfaiye Daire Başkanlığı, Sağlık İşleri Daire Başkanlığı, Ulaşım Planlama ve Raylı Sistem Daire Başkanlığı gibi birimlerde yeni şube müdürlükleri kurulmasını, var olanların isim değiştirerek yeni bir yapılanma içine girilmesini öngören düzenleme, ayrıca toplam 48 yeni kadro gerektiriyor. 48 kadronun dağılımı ise 3 adet daire başkanı, 30 şube müdürü, 6 uzman, farklı norm kadro derecesine sahip 8 eğitmen ve 1 ekonomist şeklinde oldu. (DHA)

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle