Hoşgeldiniz  

Büyükşehir Belediyesi şehirdeki hizmetleri ilçelere taşıyor‏

SEMİH KÖKEN | 27 Nisan 2015 | Antalya Haber A- A+

Serik Aile Eğitim ve Sosyal Hizmet Merkezi ailelere ve engelli bireylere hizmet verecek.

Şehir merkezindeki hizmetlerini ilçelere de taşıyan Büyükşehir Belediyesi, Serik’in Kadriye Mahallesi’nde Aile Eğitim ve Sosyal Hizmet Merkezi açtı. Bölge halkının sosyal, hukuksal ve psikolojik ihtiyaçlarına cevap verecek merkez bünyesinde engelsiz park, engelsiz taksi hizmetleri de yer alıyor.

 

Antalya’da engellilere ve ailelere sosyal, kültürel, hukuksal, psikolojik destek sağlayan aile eğitim ve sosyal hizmet merkezleri şimdi ilçelere yayılıyor. Bu kapsamda oluşturulan Serik Aile Eğitim ve Sosyal Hizmet Merkezi, vatandaşlara en iyi hizmeti vermeye hazırlanıyor.

AİLELERE DESTEK OLACAK

Merkezde, uzmanlar eşliğinde ailelere danışmanlık hizmeti verilecek. Aile içi şiddet, iletişim sorunları, kadın hakları gibi konularda vatandaşlara destek olunacak.  Engellilere, çocuklara ve kadınlara yönelik kursların düzenleneceği merkezde, uzmanlar tarafından vatandaşlara birebir danışma hizmeti verilecek. Vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda toplumsal ihtiyaçlar belirlenerek, ailelere yönelik sosyal, psikolojik, kültürel, hukuksal ve sağlık bilgilendirme toplantıları düzenlenecek. Vatandaşların daha sağlıklı ve kaliteli bir yaşam sürmeleri için diyetisyen hizmeti de verilecek. Serik Aile Eğitim ve Sosyal Hizmet Merkezi’nde ilkokul öğrencileri için okul derslerini destekleyici etüt hizmeti de sunulacak.

ENGELLİLERE DANIŞMANLIK HİZMETİ

Hizmeti vatandaşın ayağına götüren Büyükşehir Belediyesi, engelli vatandaşları da unutmadı. Serik Aile Eğitim ve Sosyal Hizmet Merkezi aynı zamanda engelli vatandaşlara danışma hizmeti verecek. Engelli bireylere yasal hakları, devletin sunduğu olanaklar ve sivil toplum kuruluşlarının tanıdığı imkanlar ile bu hizmetleri nasıl alacakları konusunda yol gösterilecek.

ENGELSİZ PARK VE ENGELSİZ TAKSİ

Merkez bahçesinde ayrıca engelli ve engelsiz bütün bireylerin bir arada kullanabileceği bir Engelsiz Park oluşturuldu. Engelli vatandaşların spor yapabileceği ve rahat kullanabileceği şekilde dizayn edilen parkta bütün çocuklar bir arada oyun oynayabilecek. Serik Aile Eğitim ve Sosyal Hizmet Merkezi’nde engelsiz taksi hizmeti de verilecek. Serik’te yaşayan bedensel engelli bireyler, devlet kurumlarındaki resmi işlemlerine, sağlık ve eğitim hizmetlerine ulaşım için engelsiz taksiden faydalanabilecek. Mesai saatleri arasında engelsiz taksi ile evlerinden alınan engellilerin işlerine yardımcı olunacak ve tekrar evlerine bırakılacak.serik aile eÄŸitim merkezi (1) serik aile eÄŸitim merkezi (4)

 

 

 

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle