Hoşgeldiniz  

BÜYÜKŞEHİR 1312 PERSONEL ALACAK

Semih Köken | 02 Ekim 2015 | Antalya Haber A- A+

Büyükşehir Belediyesi’nde 2016’nın ilk günü 1312 kişi işbaşı yapacak. Taşeron şirket üzerinden işe alınacak personel için ihale, Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı’nca 20 Ekim günü yapılacak. Ocak 2016 tarihinden itibaren geçerli olacak ihale, 3 yıllık süreyi kapsıyor.

İHALE KAPSAMINDA

İhale kapsamında arkeologdan bahçıvana, oyuncudan görsel iletişim tasarımcısına, öğretmenden kameramana, muhabire, servis elamanından şoföre ve temizlik görevlisine 62 farklı meslek çalışanı, Büyükşehir Belediyesi’nde istihdam edilecek. Çalıştırılacak personele ödenecek maaşlar brüt asgari ücret üzerinden hesaplanarak verilecek.

EN FAZLA MAAŞ

İhale şartnamesine göre Büyükşehir en fazla ücreti diş hekimlerine ödeyecek. İhale sonrası işe başlayacak 6 diş hekimi için maaş brüt asgari ücretin yüzde 300 fazlası olarak belirlendi. Maaşın yanı sıra tüm taşeron personele günlük 12 lira yol ve yemek yardımında bulunulacak. Diş hekiminin ardından en fazla ücret taşeron olacak çalışacak avukata ödenecek. Sadece 1 avukat alacak olan Büyükşehir, ona da brüt asgari ücretin yüzde 150 fazlası maaş verecek. Büyükşehir’de 35’i engelli olmak üzere 230 temizlik personeli, 8 teknik personel yardımcısı, 28 servis elamanı ve hostesi, 5 sulama görevlisi, 1 bahçıvan, 8 yardımcı anne olmak üzere 280 personel ise asgari ücret karşılığı çalışacak.

MURATPAŞA İÇİN

Diğer yandan, Muratpaşa Belediyesi de katı atık toplama ve taşıma, cadde-sokak ve semt pazarları temizliğinde çalıştırılmak üzere 560 personeli 21 Ekim’de yapacağı ihaleyle işe alacak. Taşeron personel ihalesi kapsamında mühendis, şoför, kepçe operatörü gibi 15 farklı tanımlı iş kolunda istihdam edilecek personel için de en az maaş asgari ücretin yüzde 35 fazlası olarak 11 yardımcı hizmet personeline ödenecek. Muratpaşa’da en yüksek maaş ise ihale kapsamında işe başlayacak 3 mühendise, asgari ücretin yüzde 150 fazlası olarak verilecek

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle