Hoşgeldiniz  

-BUDAK ELEKTRİK FATURALARI İÇİN ARAŞTIRMA İSTEDİ

Semih Köken | 08 Şubat 2016 | Antalya Haber A- A+

-BUDAK ELEKTRİK FATURALARI İÇİN ARAŞTIRMA İSTEDİ

-“YURTTAŞLARIN ELEKTRİK FATURALARI ÜZERİNDEN SOYULMASI ÖNLENMELİDİR”

-“KAYIP KAÇAK TAHSİLATINI SÜRDÜRMEK HUKUKA AYKIRI”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, elektrikte kayıp kaçak tahsilatı ve faturalarda yapılan karartma adımları için TBMM’de araştırma istedi. Budak, “Yurttaşların elektrik faturaları üzerinden soyulması önlenmelidir” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, elektrik faturaları ile ilgili araştırma önergesini TBMM Başkanlığı’na sundu. Anayasa’nın açık hükmüne yerine getirilmeyen yargı kararlarının sayısının giderek arttığına dikkat çeken Budak, bunun bir örneğinin de elektrikte kayıp kaçak tahsilatıyla ilgili olduğunu belirtti. AKP hükümetlerinin 21 elektrik dağıtım şirketini 12.7 milyar dolar bedelle özelleştirdiğini, devir aşaması ve sırasında bir çok sorunun gündeme geldiğini kaydeden Budak, “Yurttaşlardan yapılan haksız ve fahiş tahsilatlar, kayıp-kaçakların ve elektrik kesintilerinin azaltılamaması gibi sorunlar giderek ağırlaşırken, Enerji Bakanlığı ile Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), sürekli olarak şirketler lehine düzenlemeler yapmakta, yurttaşların elektrik faturalarına yeni yükler bindirmeyi tercih etmektedir” dedi.

33 KATRİLYONLUK KARARTMA

Elektrik faturalarından kayıp kaçak tahsilatı yapılmaması yönünde kesinleşmiş yargı kararları olduğunu hatırlatan Budak, buna rağmen tahsilatın sürdürülmesi için şirketlere yeni olanaklar tanındığını söyledi. Budak, “AKP Hükümetleri, mahkeme kararlarını uygulamak yerine, geçen yıl 33 Milyar TL olduğu açıklanan kayıp-kaçak tahsilatlarını, arttırarak sürdürmek için yeni adımlar atmaktadır” dedi.

EPDK’nın, tarife sisteminde de değişikliğe gittiğini, yurttaşlardan, “enerjiÇOB 1

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle