Hoşgeldiniz  

BIE Başkanı “Gelişmeler çok etkileyici”

Semih Köken | 16 Ekim 2015 | Antalya Haber A- A+

EXPO 2016 Antalya Heyeti’nin, Uluslararası Sergiler Bürosu (BIE) İcra Komitesi’ne yaptığı ilerleme raporunu içeren sunum üyeler tarafından çok beğenildi. Katılımcı ülke sayısının şuana kadar bahçecilik EXPO’larına olan katılım sayısının üzerinde olduğu açıklandı.

EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreteri Haşmet Suiçmez başkanlığındaki heyet, merkezi Paris’te bulunan Uluslararası Sergiler Bürosu’na (BIE) ilerleme raporunu sundu. 12 ülkeden temsilcinin bulunduğu BIE İcra Komitesi’nde konuşan BIE Başkanı Vicente Gonzalez Loscartales EXPO 2016 Antalya Projesi’nde gelinen noktanın tatmin edici olduğunu açıkladı.

Loscartales, izledikleri sunumda inşaat yapım işleri ve bitkilendirme çalışmalarında etkileyici bir gelişme sağlandığına dikkati çekerek sözlerine şunları ekledi: ”EXPO 2016 Antalya Projesi’nde gelinen durum gayet tatmin edici. Ulaşılan katılımcı ülke sayısı şimdiye kadar yapılan bahçecilik Expo’larında ulaşılan ortalama sayının çok üzerinde. Ayrıca EXPO 2016 Antalya Ajansı’nın BIE ile işbirliği içerisinde çalışmasından dolayı oldukça memnunuz”.

BIE Başkanı Loscartales, EXPO 2016 Antalya’nın tüm Dünya’da tanınmasına sağlayacağı katkıdan büyük memnuniyet duyduğunu da sözlerine ekledi.

EXPO 2016 Antalya Genel Sekreteri Haşmet Suiçmez de BIE Türkiye Delegesi Büyükelçi Murat Ersavcı ile birlikte BIE Başkanı ile görüşmelerde bulunduklarını belirterek; “BIE Başkanı Sayın Vicente Gonzalez Loscartales’i Türkiye’ye davet ettim. Kasım ayı içerisinde Türkiye’nin İlk EXPO’sunu yerinde incelemek üzere Antalya’ya geleceğini söyledi. Kendisi yine Antalya’nın iklimsel elverişliliği sayesinde inşaat çalışmalarının devam edebileceğini ve bu yüzden şanslı olduğumuzu ifade etti” dedi.

Çiçek ve çocuk temalı EXPO 2016’nın BIE’ye yapılan sunumunda özellikle çocuklar için yapılan etkinliklerin büyük ilgi gördüğünü anlatan Genel Sekreter Suiçmez, “Sunumumuzu izleyen BIE Heyeti, Dünya’nın birçok yerinde hayranı olan ve EXPO Ünlüler Ormanı’nda ağaç diken ünlüleri izlerken çok keyif aldı” diye ekledi.

BIE Türkiye Temsilcisi Murat Ersavcı ise, toplantının ardından twitter hesabından “Antalya EXPO 2016 Heyeti’nin BIE İcra Komitesi’nde yaptığı sunum beğenildi” yazarak izlenimlerini paylaştı.

 

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle