Hoşgeldiniz  

Bedava Plaj Ünlü Gazeteciyi Şaşırttı

SEMİH KÖKEN | 25 Haziran 2014 | Antalya Haber A- A+

 

 

zürih'ten gelen gurbetçi aisha takase (1) aisha takase (2) engelli gençler (1) engelliler kum heykel (1) konyaaltı (1) mustafa özsöz

 

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in tüm Türkiye’ye hediye ettiği Konyaaltı sahili dün yapılan törenle açıldı. Başkan Türel, ağır kiralama şartları ve muhalefetin tüm engellemelerine rağmen 7 bin şezlong, 3 bin 500 şemsiye, 3 bin 500 masa, duş ve tuvaletleri ücretsiz olarak halkın hizmetine sundu. Tüm sahil boyunca internet de ücretsiz olacak.

 

TÜM ŞEZLONG VE ŞEMSİYELERİN ÜCRETSİZ OLMASI ŞAŞIRTICI

Açılışa vatandaşların ilgisi de yoğun oldu. Dünyanın en güzel plajlarından birinin açılışını yerinde izlemek için gelen ünlü Japon Gazeteci Aisha Takase, tüm hizmetlerin ücretsiz olmasının kendisini şaşırttığını söyledi. Takase “ Burası çok uzun bir kumsal ve dünyanın her yerinden insan var. Tüm şezlong ve şemsiyelerin ücretsiz olması çok şaşırtıcı. Mesela Japonya’da ücretli. Sahile baktığımda herkesin plajın keyfini çıkardığını görüyorum” dedi.

 

ENGELLİLERE ÖZEL PLATFORM

Hayata geçirdiği tüm projelerde engellileri unutmayan, seçim döneminde ilk proje sunumunu engellilere yaparak verdiği önemi gösteren Türel, Konyaaltı’nda da dünyaya örnek olacak bir çalışma yaparak özel platformlar kurdurttu. Açılış sırasında engelliler ile özel olarak ilgilenen Başkan Menderes Türel, bedensel engelli bir gence, can kurtaran yeleği giydirerek, engellilere özel plaj arabasını kullandı ve denize ulaşmasını sağladı.

 

ENGELLİLERDEN TEŞEKKÜR

 

Engelli platformları engellilerin ve Konyaaltı’na gelen vatandaşların taktirini kazandı. Şehir dışından gelen bir kişi “Çok memnunuz bu gelişmelerden özellikle engelliler için yapılan plajlar muhteşem olmuş. Hükümetimizden Allah razı olsun” dedi. Bir başka vatandaş da “Bu geç kalınmış bir olay. Tabi belediye değişti ve Menderes Türel’in gelmesi daha iyi oldu. Bu yaptığı çalışmalardan da anlayabiliyoruz önce ki belediyeden farkını” ifadelerini kullandı.

 

İsviçre’nin Zürih kentinden gelen bir gurbetçi, “Bir başkanın elini sıkmaktan mutluluk duyuyorum. Yerel yönetimlerde halkla bütünleşen sizin gibi başkanlara ihtiyacımız var. En kısa sürede bu sahili güzel bir konuma getirdiğinizden dolayı teşekkür ediyorum” dedi. Antalyalı bir vatandaş ise, “Bize bu hizmeti ayağımıza kadar getirdiniz. Gönülden teşekkür ediyorum ve kalben alkışlıyoruz” diye konuştu.

 

SADECE BİR PLAJDAN YARARLANABİLİYORDUM

 

Adnan Mustafa Özsöz: “Ben denize geldiğimde sadece bir plajdan yararlanabiliyordum artık birçok plajdan yararlanabileceğim çünkü başkanımız engelliler için özel bölümler yaptırdı. Bu durumdan çok memnunum. İnşallah böyle devam eder.”

 

ENGELLİLER İÇİN ÇALIŞMA OLDUĞUNU DUYUP GELDİM

 

Kazım Bölük: “Bugün sahilin açılışına engellilerle ilgili çalışma olduğunu duyup geldim. 41 yıldır engelliyim. Sayın başkanı takdir ediyorum ve çok seviyorum. Partisiyle beraber çok güzel işler başarıyorlar. Antalya’ya geleli 7 ay oldu ama Menderes Türel’i daha önceden de takip ediyordum güzel çalışmaları olduğunu biliyorum. Bu seçimlerde Menderes beyin gelmesi halkın onu takdir ettiğini gösteriyor. Başkanın şehrimize güzellikler kazandıracağını düşünüyorum.”

 

BAŞKANIMIZIN DAHA GÜZEL HİZMETLERİ YAPACAĞINA İNANIYORUM

 

Medine Ersöz: “Ücretsiz plaj ve engelliler için yapılan plajlar çok güzel düşünülmüş. Bizler vatandaş olarak desteklemeye çalışıyorduk ama başkanımızın da böyle bir destekte bulunması çok güzel. Başkanımı tebrik ediyorum ve sonsuza kadar da arkasındayım. Başkanımıza çok teşekkür ederim bu güzel çalışmalarından dolayı. Daha güzel hizmetlerini bekliyorum ve yapacağına da inanıyorum.”

 

Mehmet Karavural: “Ben Türkiye Sakatlar Derneği Antalya Şube Başkanıyım. Plajların ücretsiz olması bir yana ben daha çok engelliler için yapılan plajlarla ilgileniyorum. Sadece Antalya da değil diğer illerde de olması gereken şeyler bunlar. Asıl isteğimiz engelliler olarak alanın tamamını halkla beraber bağımsız olarak kullanmak. Sınırlı kalmak istemiyoruz. Bugün bu açılışta gördüğümüz şey belediye başkanımızın engellilerle ilgili bir çalışma başlattığı ve devam edeceği. Umarım Belediye Başkanımız Menderes Türel daha da iyi çalışmalara imza atar.”

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle