Hoşgeldiniz  

Baykal: Bu seçimin ana meselesi Türkiye’yi barıştırmak olmalıdır

Semih Köken | 21 Ekim 2015 | Antalya Haber A- A+

CHP Antalya Milletvekili adayı Deniz Baykal, 1 Kasım’daki erken genel seçimin diğerlerinden farklı olacağını belirterek, “Bu seçimin ana meselesi Türkiye’yi barıştırmak olmalıdır” dedi.

Salı Sanayici ve İşadamları Grubu, CHP eski genel başkanı ve Antalya Milletvekili adayı Deniz Baykal’ı ağırladı. Salı Grubu Başkanı Muharrem Koç başkanlığında Antalya Tenis İhtisas Kulübü’nde (ATİK) gerçekleştirilen kahvaltılı toplantıya katılan Deniz Baykal, gündemle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

BU SEÇİM NORMAL OLMAYACAK

Deniz Baykal, 1 Kasım’daki seçimin bundan önceki alışılan seçimler gibi olmayacağının farkında olduklarını söyledi. Türkiye’nin sıra dışı bir tablo ortaya koyduğunu belirten Baykal, “Önemli gerilimlerin ve tartışmaların yaşandığı bir noktadayız. İnsanlar birbirine bırakın sevgi ve saygıyı, husumet içindeler. ‘Şu andaki kopma bu düzeyde kalacak’ diye biri bize garanti etse, ama kaygı duyulan o ki bu daha da artacak. Bu seçimin ana meselesi Türkiye’yi barıştırmak olmalıdır. Türkiye’yi gerilemeye, kutuplaşmaya sevk eden unsurları etkisizleştirmek, sağduyu ve mantığı yükselterek normalleşmeye katkı koymak olmalıdır” dedi.

İKİ İHTİMAL VAR

Türkiye’nin 1 Kasım’da yeni bir seçime gideceğini ve karşısında iki olasılık olduğunu anlatan Deniz Baykal, şöyle konuştu:

“Ya eski düzen işleyecek, ya da 7 Haziran mesajı aynı şekilde ya da güçlendirilmiş bir şekilde tekrar ortaya çıkacak. Tekrar ortaya çıkarsa o zaman bir uzlaşmayı denemek, hükümeti de kurmak, meclisi de çalıştırmak kaçınılmaz olur. O noktadan sonra artık direncin sürdürülebilir bir yanı yoktur. Bu olmaz ve tek parti iktidarı tekrar gelsin dediğimiz zaman bunun bizi sürükleyeceği nokta 13 yıldan hiç de farklı olmayacaktır. Eğer seçmen bunu onayladığını tekrar söylerse ben gerilimin, çatışmanın, kutuplaşmanın, birbirimizden kopuşun daha da hızlandırılacağından kaygı duyuyorum. Onun için bir koalisyon zorunluluğunun milletin kararı ile bu seçimde ortaya çıkması halinde, koalisyonun akla gelebilecek ıvır zıvır sakıncalarından çok ötesinde çok daha önemli milli menfaatleri, Türkiye’nin birliği ve bütünlüğü bakımından zorunlu görüyorum.”

KIBRIS VE ERMENİ SORUNU İLE İLGİLİ GELİŞMELER

Ermeni ve Kıbrıs sorunu ile ilgili önemli gelişmeler yaşandığını aktaran Baykal, Dışişleri Bakanlığı tarafından her türlü çabanın gösterildiğini, muhalefet ve iktidarın el birliğiyle mücadele verdiğini belirterek, Avrupa’nın en yetkili mahkemesinin Ermeni sorunu ile ilgili böyle bir şey olmadığına dair karar aldığını söyledi. Kıbrıs konusuyla ilgili de çok önemli gelişmeler yaşandığının altını çizen Baykal, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Kıbrıs ile su bağlantısı kuruldu. Şimdi Türkiye suyu oraya taşımaya başladı. Bu konu stratejik olarak çok önemli ve müthiş bir olaydır. İnşallah bu kendi aralarındaki barış sürecini de olumlu etkiler. Eğer Kıbrıs’ta hata yapmaz ve doğru bir duruş sergilemeye devam edersek hem KKTC’nin varlığı ve geleceği, hem adadaki barış, hem de Türkiye’nin adayla coğrafi bir bütünleşme içine girmiş olması çok önemli bir faktördür.”

Toplantının sonunda Salı Grubu Başkanı Muharrem Koç, Deniz Baykal’a teşekkür etti.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle