Hoşgeldiniz  

Başkan Türel’den Akseki’ye Su Müjdesi

SEMİH KÖKEN | 06 Ağustos 2014 | Antalya Haber A- A+

akseki ziyareti (4) akseki ziyareti (1) akseki ziyareti (3)

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Akseki’nin on yıllardır kangren haline gelen içme suyu sorununu yılsonuna kadar çözecekleri müjdesini verdi. Seçim döneminde sorunu 6 ay içinde bitirecekleri sözünü verdiklerini hatırlatan Türel, çalışmaların bir ay uzayacağını ve ilk defa sözünü tam zamanında yerine getiremeyecek olduğunu kaydetti. Türel, hattın planlanandan daha fazla bölgeye su ulaştıracak şekilde uzatılmasından dolayı yaşanacak olan gecikme nedeni ile Aksekililerden özür diledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Akseki ilçesi ve mahallelerini ziyaret ederek, vatandaşlarla buluştu. Aksekililere su müjdesi veren Başkan Menderes Türel, ilçenin su sorunun en geç yılsonuna kadar çözüleceğini söyledi.

GECİKME ÖZRÜ

Su sorununun çözümüyle ilgili hedeflenen 6 aylık sürecin 7 aya çıkacağını belirten Türel, bu gecikme için Aksekililerden özür diledi. Türel şunları söyledi: “Seçimden önce Büyükşehir Belediye Başkanı seçilirsem, Akseki’de de İsmet Uysal belediye başkanı seçilirse ilçenin su sorununu 6 ay içerisinde çözeceğiz, sözü vermiştim. İlk defa sizlerden bir sözümü yerine getiremeyecek olmaktan dolayı özür diliyorum. Çünkü planlamalarımıza göre Akseki’ye 40 kilometrelik bir hattan su getirecektik. Ancak biz bir işi yapıyorken tam olsun, eksiksiz olsun istiyoruz. Bu içme suyundan güzergah üzerindeki 4 -5 mahallemizin daha istifade etmesi, bu nimetten faydalanması için hattı uzattık. Dolayısıyla 40 kilometrelik hat 53 kilometreye çıktı. Çalışma süresi de 1 ay uzadı. Sorunu söz verdiğimiz üzere 6 ayda değil de, 7 ayda bitireceğimizden dolayı özür diliyorum. En geç bu yılın Aralık ayında çeşmelerimizde yıllardır beklediğimiz suyu akar şekilde bulacağız. Şimdiden hayırlı olsun.”

6 AYDA ÇÖZÜLEBİLECEK SORUNU 50 YILDIR ÇÖZEMEDİLER

“İş bilenin kılıç kuşananın diyen” Başkan Türel, “Ben gençtim, yirmili yaşlardaydım. Akseki’ye gelirdik su sorunundan bahsedilirdi. 50 yaşına geldim hala su sorunu çözülmemiş. Yazık değil mi. İşte 6 ayda çözülecek bir meseleyi 50 yıldır çözemediler, bugünlere kadar bu sorunu beklettiler. Artık iş bilenin kılıç kuşananın. Çalışan iki iş makinesi sayımızı bu hafta itibariyle dörde çıkararak, çalışmalara hızla devam edeceğiz. Sizleri en kısa zamanda su ile buluşturacağız” diye konuştu.

SU FİYATI ARTACAK YALANINA İNANMAYIN

Vatandaşlardan ‘su fiyatları yükseltilecek’ yalanlarına inanmamalarını isteyen Başkan Türel, “Yeni Büyükşehir Yasası’nın mimarlarından biriyim. Kanunda ‘Köyden mahalleye dönüşen yerlerde su fiyatları şehirde kullanılan su fiyatının dörte birini geçemez’ yazıyor. Bunu bizzat ben yazdım kanuna. Diyelim ki şimdi Antalya’da su 1 lira. Kimse suyu köylerde 26 kuruş yapamaz. En fazla 25 kuruş yapar. Onun için siz birilerinin yalanlarına itibar etmeyin. Biz bununla ilgili kanun çıkarılırken bütün önlemleri aldık” şeklinde konuştu.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle