Hoşgeldiniz  

Başkan Türel: “Sendikalarımızla el ele çalışacağız”

SEMİH KÖKEN | 22 Mayıs 2014 | Antalya Haber A- A+

bem-bir-sen sözleşme (2)Antalya Büyükşehir Belediyesi ile Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (Bem-Bir-Sen) arasında sosyal denge sözleşmesi imzalandı. Başkan Menderes Türel, “Sivil toplum örgütlerimiz ve sendikalarımızla iş birliği içinde el ele çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

1221 memuru kapsayan toplu sözleşmeye Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ile Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Mürsel Türbay imza koydu. Toplu sözleşme ile memurlara aylık 750 lira sosyal denge ücreti, Kurban Bayramı’nda 750, Ramazan Bayramı’nda 250, yılbaşında 250 lira ikramiye verilmesi karara bağlandı.

Başkan Menderes Türel, belediye başkanı seçildikten sonraki ilk toplu sözleşmeyi imzaladığını belirterek, “Bu açıdan da anlamlı olan bu sözleşme inşallah uğurlu gelir. Bütün personelimize, belediyemize ve memleketimize hayırlı uğurlu olsun. Her zaman sivil toplum örgütlerimizle, sendikalarımızla iş birliği içinde el ele memleketimize hizmet etmeye çalıştık, bundan sonra da çalışmaya da devam edeceğiz” diye konuştu.
BAŞKAN TÜREL’E TEŞEKKÜR
Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Mürsel Türbay, sözleşmeyi en yüksek tavandan yaptıklarını belirterek, “Hayırlı olmasını diliyorum. Bereketli olsun” dedi. Mürsel Türbay, milletvekilliği döneminde Plan ve Bütçe Komisyonu’nda yer alan Başkan Türel’in 4688 Sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu’nun düzenlenmesinde büyük emeği olduğunu da belirterek, ayrıca teşekkür etti.

Türbay şunları söyledi: “Menderes Türel’in orada göstermiş olduğu performansı takdirle izledim. Yasaya büyük katkıları oldu. Diyalog içerisinde karşılıklı güzel görüşmeler neticesinde böyle bir yasa çıktı. Şimdi bu yasadan kaynaklanan bu toplu sözleşmeyi Menderes Türel ile imzalamak gerçekten büyük mutluluk. Menderes Başkan geçmişte Antalya’ya çok güzel hizmetler yaptı. Şimdi tekrar yola devam diyor. Biz de ekip ruhu içerisinde Antalya’nın bir dünya kenti olması için kendisiyle birlikte gayret göstereceğiz.”

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle