Hoşgeldiniz  

Başkan Türel nasıl bir Antalya hayal ettiğini anlattı‏

SEMİH KÖKEN | 08 Nisan 2015 | Antalya Haber, Siyaset A- A+

‘Antalya’yı kendi eviniz gibi görürseniz, bu şehre daha iyi sahip çıkarsınız’ …


Boğaçayı Projesi, Konyaaltı Sahil Projesi, Cruise Liman Projesi’yle dünyanın en zengin turistlerinin geldiği bir Antalya hayal ettiğini belirten Başkan Menderes Türel, “Bu yatırımlar sizin için. Senin şehrin Antalya diyoruz. Bu şehri kendi eviniz gibi görürseniz, o zaman bu şehre çok daha iyi sahip çıkarsınız” dedi. Türel bu yatırımlarla istihdamın da önünün açılacağını söyledi.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, İsmet İnönü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileriyle bir araya geldi. öğrencilerin yoğun sevgi gösterisiyle karşılanan Başkan Türel’in öğrencilerle yaptığı söyleşiye Antalya İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay da katıldı.

HER FIRSATTA GENÇLERLE BİR ARADAYIM

Öğrencilerle sohbet etmekten büyük keyif aldığını ifade eden Başkan Menderes Türel, “Her fırsatta gençlerle bir araya gelmek bana yoğun iş tempomu unutturuyor. Antalya’ya iyi bir gelecek için bütün ekibimizle birlikte gece gündüz çalışıyoruz. İlk belediye başkanlığım dönemimde Antalya’ya ilk köprülü kavşakları biz yaptık. 11 tane yürüyen merdivenli üst geçit yapıldı. Antalya’da hafif raylı sistem yoktu. 11 kilometrelik bir hattı Kepez’den Meydan’a kadar kazandırdık. Birçok projeyi o dönemde başlattık ama bazı projelerimiz yarım kaldı. Hiç yatırım yapılmadan geçilen 5 seneden sonra Antalya’ya yeni yatırımlar kazandırmak için çalıyoruz” dedi.

ÖNCELİĞİMİZ MEMLEKETE HİZMET

Öğrencilere projeleri hakkında bilgi veren Başkan Menderes Türel, şöyle konuştu: “Memleket hizmeti her zaman önceliğimiz olmuştur. Siyasi gelecek kaygısıyla hiçbir zaman yapacağım hizmetlerden geri adım atmadım. Her zaman ‘Antalya kazansın, Menderes Türel kaybetsin’ dedim. 4 seçime girdim, 3’ünü kazandım birini kaybettim. İmkansız lafını hiç sevmem. Mazeret belediyeciliği bizim kitabımızda yazmaz. Çözüm üreteceğiz. Bütün projelerimiz sizlerin geleceği içindir.”

BU OKULU SİZLERE KAZANDIRDIK

“Bu memlekete hizmet etmek kolay değildir” diyen Türel, 2007 yılında Ali Çetinkaya Caddesi üzerinde olan İsmet İnönü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni kentsel dönüşüm kapsamında yıktıklarını, yerine Kepez’de şimdiki okulu yaptıklarını anlattı. Türel şöyle devam etti: “Bu okulun ne kadar zorluklarla yapıldığına ilişkin bir kitap yazılır. Eski yerine çok güzel bir park alanı yapacaktık ama eski okulu yıkmak için izin almak bir sene sürdü. Eski okulunuzda zor şartlarda, deprem tehlikesi olan ilkel şartlarda okumanıza izin veremezdik. Ben kendi mezun olduğum ortaokulu yıktım. Ama Antalya’ya hizmet için yıktık. Yıkılan okulların yerine yenilerini yapıldı. Antalya’yı geliştirmek zorundayız. Bugün medeni bir ortamda sizlerle birlikteyiz. Azimle çalışmak çok önemlidir. Kararlı olacaksınız, yılmayacaksınız. Kararlılık ortaya koyarsanız, azmin elinden hiçbir şey kurtulmaz.”

NASIL BİR ANTALYA İSTİYORUZ

Antalya hayali ile yaşadığını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, konuşmasında şunlara değindi: “Bu Antalya hayalimizde sizler yaşayacaksınız. Nasıl bir Antalya hayal ediyoruz? Boğaçayı Projesi’ni sizin için yapıyoruz. Bizim çılgın projemiz. Boğaçayı’nı Kanal İstanbul gibi Kanal Antalya Projesi yapmak istiyoruz. Sizler sanata düşkün arkadaşlarımızsınız. Buralarda dünyanın en önemli filmlerini çekildiği film platoları kurmak istiyoruz. Harry Porter neden Antalya’da çekilmesin. Antalya’yı biz buralara taşımak istiyoruz. Rahmetli Özal’ın bir sözünü çok severim; ‘Hayal etmekten korkmayın. Hayallerinize ulaşmak için çok çalışın’ Bizim de hayallerimiz var. Cruise Limanı, spor tesisleri, sahil projesiyle ve yat limanlarının olduğunu bir Antalya istiyoruz. Dünyanın zengin turistlerinin gezdiği, emeğin, zenginliğin fazla olduğu bir Antalya hayal ediyoruz. Bu yatırımların hepsi sizler için. Buralarda herkes bir iş sahibi olacak. Yatırım ile zenginlik oluyor. Yatırım olmazsa, zenginlik olmaz. Okula gelip giderken görüyorsunuz. Kavşaklarımız yapılmaya başlandı. Bunlar neden 5 senedir yapılmıyordu. Çünkü gayret gereklidir. Çalışmadan olmuyor bu işler. Çalışınca oluyor.  Senin şehrin Antalya diyoruz. Kendi eviniz gibi bu şehri görürseniz. Bu şehre daha iyi sahip çıkarsınız.”

Söyleşinin sonunda öğrenciler Başkan Türel’e el emeği hediyelerinden takdim etti. Başkan Menderes Türel, öğrencilerle sohbet ederek, fotoğraf çektirdi. ismet inönü öğrenci  buluÅŸması (5)ismet inönü öğrenci  buluÅŸması (4)

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle