Hoşgeldiniz  

Baro Başkanı Bacanlı: İktidarların emrinde olmadık

Semih Köken | 05 Kasım 2015 | Antalya Haber A- A+

ANTALYA Barosu Başkanı Alper Tunga Bacanlı, siyasi iktidarlar güçlendikçe ve toplum nezdinde baskısı arttıkça savunma ve avukatlara daha çok iş düşeceğini belirterek, “Neticede biz hiçbir devrin iktidarına ne talip olacağız, ne de onun emrinde olacağız. Biz her zaman mazlumun, mağdurun haklarını savunacağız” dedi.

Antalya Barosu tarafından, mesleğe yeni başlayacak avukatlar için yemin töreni düzenlendi. Barohan Toplantı Salonu’ndaki törene, Baro Başkanı Alper Tunga Bacanlı, baro yönetim kurulu üyeleri, yeni avukatların aileleri katıldı. Mesleğe yeni başlayan 10 avukata önce Baro Başkanı Bacanlı tarafından meslek yemini ettirildi. Daha sonra yanında yetiştikleri ustaları tarafından cübbeleri giydirilen avukatlara, sertifikaları yine Baro Başkanı tarafından verildi. Tören toplu fotoğraf çekimiyle son buldu.

Törenin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Alper Tunga Bacanlı, Türkiye’nin 4’üncü büyük barosu olduklarını hatırlatarak, “Her geçen gün sayımız artıyor. Arkadaşlarımızı staj okulunda yetiştiriyoruz. Adliye stajlarında kendilerine yardımcı oluyoruz. Aynı zamanda meslektaşlarımız, ustalarının yanında yetişiyor. Bugün de staj kurulunda mülakata girip tezlerini hazırlayanlara, kurulumuz onay verdikten sonra yemin ettirdik” dedi.

Baro başkanı olmadan önce de staj kurulunda 3 yıl görev yaptığını hatırlatan Bacanlı, “Orada da emeğim var. Yani işin mutfağından gelen bir başkanım. Törene katılmadan önce Alanya’dan geldim. Meslektaşlarımız arasında, meslektaşlarımızla oradaki idareciler arasında ciddi sorunlar yaşandı. Gittik ve tavrımızı koyduk. Meslektaşlarımızla birlik ve beraberlik vurgusu yaptık. Pırıl pırıl 10 genç arkadaşımıza cübbe giydirmek yorgunluğumuzu aldı” diye konuştu.

Savunma mesleğinin kolay bir meslek olmadığını kaydeden Başkan Bacanlı, şöyle konuştu:

“Siyasi iktidarlar güçlendikçe, siyasi iktidarların toplum nezdinde baskısı arttıkça, savunma ve avukatlara daha çok iş düşecek. Neticede biz hiçbir devrin iktidarına ne talip olacağız, ne de onun emrinde olacağız. Biz her zaman mazlumun, mağdurun yanında olup onların haklarını savunacağız. Mesleğin çok ciddi ekonomik sorunları var. Bu sorunlar içerisinde genç meslektaşlarımızın farklı alanlara yönelmeleri ve kendilerini geliştirmeleri lazım. En önemli şey, sahip oldukları bilgi, donanım ve değişen mevzuatı takip etmek. Bilgi ve donanım olarak hazır olduktan sonra ekonomik koşulların düzelmesi bilahare kendiliğinden olacaktır zaten.”

Başkan Bacanlı, Antalya Barosu’nda faal avukat sayısının 3 bin 500 olduğunu belirterek, yeni avukatlara başarılar diledi.

Yemin ederek mesleğe başlayan avukatlar şunlar: Ayşe Gel, Bayram Ersin Ertürk, Burak Şahin, Buse Doğan, Meltem Göncüoğlu, Merve Aygün, Merve Kara, Şevkiye Uzunakkaş, Ünal İçli, Yasemin Ertaş.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle