Hoşgeldiniz  

Balans davası 7 yıl sonra sonuçlandı

Semih Köken | 18 Kasım 2015 | Antalya Haber A- A+

ANTALYA’da rüşvet veren nakliyecilerin aşırı yük taşıyan kamyonlarını kantara sokmadıkları iddia edilen trafikçiler ile Karayolları çalışanları hakkında açılan dava, 7 yıl sonra sonuçlandı. 92 sanıktan 33’ü beraat ederken, diğerlerine ceza yağdı.

Antalya’da 2008 yılında savcılığa ve emniyet müdürlüğüne yapılan ihbarda, Bölge Trafik ve Trafik Şube müdürlüklerinde görevli polis memurları ile Karayolları’na bağlı araç tartım istasyonlarındaki bazı görevlilerin, menfaat karşılığı ağır tonajlı araçları yasal işleme tabi tutmadan geçirdiği iddia edildi. İhbar üzerine başlatılan soruşturma kapsamında aralarında nakliye şirketleri yetkilileri ile polis memurları ve Karayolları kantarındaki görevliler, ‘Balans’ adlı operasyon kapsamında gözaltına alındı. 50’si tutuklu 92 sanık hakkında rüşvet almak ve vermek suçundan dava açıldı. Tutuklu sanıklar, aradan geçen süreçte tahliye edilip tutuksuz yargılanmak üzere serbest kaldı.

33 SANIK BERAAT ETTİ

Antalya 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın karar duruşmasına, 92 sanıktan 34’ü katıldı. Son sözleri sorulan sanıklar beraatlarını istedi. Mahkeme, sanıklardan 33’ünün beraatına hükmetti. Mahkeme kamu görevlisi 9 sanığı, ‘menfaat temini’ suçundan 5 yıl 7 ay 17’şer gün hapse mahkum etti. Mahkeme, sanıkların meslekle ilişkilerinin kesilmesine de karar verdi. Yine kamu görevlisi 6 sanığı ‘menfaat temini’ suçundan 3 yıl 1 ay 15’er gün hapse mahkum eden mahkeme, 10 kamu görevlisine ise aynı suçtan 1 yıl 3’er ay hapis verilmesine hükmetti. Yine 5 kamu görevlisinin aynı suçtan 1 yıl 3’er ay hapsine hükmeden mahkeme, bu sanıklardan 2’sinin 1 yıl 2 ay süreyle memuriyetten uzaklaştırılmasına karar verdi.

KAMU GÖREVLİLERİNİ AZMETTİRENLER

Kamu görevlisi sanıklara menfaat temini suçunu azmettirdikleri gerekçesiyle 5 sanık 3 yıl 9’ar ay hapse mahkum edildi. Aynı suçtan 6 sanığa ise 2 yıl 1’er ay hapis verildi. 17 sanığa ise kamu görevlisi sanıklara mesnfeat teminine yardım suçundan 1 yıl 15’er gün hapis verildi. 2 sanık ise aynı suçtan 5’er ay hapse mahkum edildi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle