Hoşgeldiniz  

Bakan, Kaza Yerinde İnceleme Yaptı

SEMİH KÖKEN | 14 Kasım 2014 | Antalya Haber A- A+

İnşaattaki kaza ile ilgili yetkililerden bilgi alan Bakan Kılıç, ardından 33 bin kişilik Antalya Stadı’na gitti. Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kılıç, spor salonundaki iş kazası ile ilgili olarak da bilgi verdi. Bakan Kılıç, “Manavgat ziyareti sırasında inşatta can kaybı olmadığının bilgisini aldım. Buna sevindim. Şimdi de inşaat alanını gördüm. Çok şükür can kaybımız yok. Ciddi bir yaralanma da söz konusu değil. 5 işçi kardeşimiz ufak bir yaralanma geçirdi. Bunlardan 2’si ayakta tedavi görmüş. Şu anda oradaki kaza ile ilgili olarak da incelemeler başlatılmış durumda. Herhangi bir eksiğin veya yanlış işlemin tespiti durumunda gereken işlemler de zaten yapılacak. Ancak arkadaşların bana verdiği bilgiye göre, işlerin normal seyri içerisinde önlemlerin alındığı bir inşaat. Dolayısıyla bakalım incelemeler sonucunda ne çıkacak onu göreceğiz. Ben TOKİ Başkanımızla da görüştüm. Kendisi de çok etkin bir şekilde konuyu takip ediyorlar” diye konuştu.

FORKLİFT İNŞAAT SAHASI DIŞINDA KULLANILMIŞ

Bir gazetecinin aynı inşaat alanında geçen ayda bir işçinin forklift altında kalarak yaşamını yitirdiğini hatırlatması üzerine Bakan Kılıç şunları söyledi:

“Ben aynen bu soruyu yüklenici firmanın sahibine sordum. Arkadaşımızın bize verdiği bilgiyi size aktarıyorum. Öncelikle bir insanın kaza sonucu ölmesi zor bir şey. Kardeşimize Allah’tan rahmet diliyorum. Ama verilen bilgi şu. Forklifti inşaat sahasının dışına çıkarıp kullanmaması gereken yerde kullandığı esnada geçirdiği bir kazadan bana bilgi verildi. Dolayısıyla inşaatla alakalı bir çalışma değil, işçi kardeşimizin inşaat alanı dışında kullandığı esnada ve kullanmaması gereken yerde olduğu bilgisi bana şirket tarafından verildi. Bu bilgileri de kendilerine sorup sanırım doğrulatabilirsiniz.”

Stadyum inşaatıyla ilgili bilgiler veren Bakan Kılıç, “Stadın yüzde 60 seviyesinde ilerlediğini söyleyebilirim. Çok modern bir stat yapılacak. Genel hatları ile ortaya çıkan, yavaş yavaş ince işçiliğine gidilen bir çalışma var. Gördüğüm kadarıyla etkileyici ve güzel inşaat. Umut ediyorum ki bir sıkıntı olmadan, stadyumu Antalya halkının hizmetine sunarak Türk spor hayatına da kazandırılacaktır” dedi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle