Hoşgeldiniz  

AÜ’ye 6 ülkeden öğrenci geldi

Semih Köken | 13 Ekim 2015 | Antalya Haber A- A+

AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Uluslararası İlişkiler Ofisi tarafından, Mevlana Değişim Programı kapsamında 2015- 2016 akademik yılı güz döneminde gelen öğrenciler için oryantasyon programı düzenlendi.

Oryantasyon programına, Mevlana Değişim Programı kapsamında bu yıl ilk defa AÜ’de eğitim alacak Pakistanlı öğrencilerle birlikte; Azerbaycan, Bosna-Hersek, Kazakistan, Kırgızistan ve Rusya olmak üzere 6 farklı ülkeden gelen toplam 32 öğrenci katıldı.

ÖĞRENCİLERE BİLGİ VERİLDİ

Oryantasyon programı kapsamında; Mevlana Değişim Programı Koordinatörü Uzm. Nurgül Büyükkalay ile ofis çalışanlarından Ayşe Tuğcan tarafından öğrencilere, Türkiye’deki yaşam ve kültür konusunda bilgiler verildi. Öğrenciler AÜ hakkında da bilgiler veren uzmanlar, Mevlana Değişim Programı kapsamında öğrencilerin uyması gereken prosedür ve gerekli dokümanları da ayrıntılı anlattı.

AÜ EN BAŞARILI UYGULAYICI

Toplantının açılış konuşmasını yapan Rektör Danışmanı ve Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Prof. Dr. Burhan Özkan, AÜ’nün Mevlana Değişim Programı uygulanmasında en başarılı üniversite olduğunu ifade etti. Prof. Dr. Özkan, Akdeniz Üniversitesi’nin 23 farklı ülkeden toplam 58 farklı üniversite ile Mevlana Değişim Programı anlaşması olduğunu söyledi. Prof. Dr. Özkan, Türkiye’ye dünyanın farklı üniversitelerinden gelen öğrenci ve öğretim elemanlarının kendilerini tercih etmelerinin AÜ’nün dünya üniversitesi olma vizyonu açısından önemli bir gösterge olduğuna kaydetti.

AÜ ve Antalya’da olmaktan mutlu olduklarını belirten konuk öğrencileri ise program sayesinde kaliteli bir eğitim almanın yanında, Türk kültürünü ve eğitim sistemini daha yakından tanıma fırsatı buldukları için kendilerini şanslı bulduklarını söyledi. Oryantasyon programı, AÜ Sosyal Tesisleri’nde verilen yemekle tamamlandı.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle