Hoşgeldiniz  

ATB Başkanı Çandır: TOBB’un estirdiği rüzgar bizi gururlandırdı

Semih Köken | 19 Ekim 2015 | Antalya Haber A- A+

AVRUPA Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği (EUROCHAMBRES) Ekonomi Forumu, Lüksemburg Ticaret Odası’nın ev sahipliğinde gerçekleşti.

EUROCHAMBRES Başkan Yardımcısı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu beraberindeki TOBB Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Faik Yavuz, Antalya Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Ali Çandır, Bergama Ticaret Odası Başkanı Fikret Ürper, Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler ve Manisa Ticaret Borsası Başkanı Adnan Erbil ile EUROCHAMBRES Ekonomi Forumu’na katıldı.

Lüksemburg Maliye Bakanı Pierre Gramegna ve Türkiye’nin Lüksemburg Büyükelçisi Salim Levent Şahinkaya’nın katıldığı EUROCHAMBRES Ekonomi Forumu’nda konuşan Hisarcıklıoğlu, B20 Türkiye tarafından hazırlanan öncelikler hakkında bilgiler verdi. Hisarcıklıoğlu, Avrupa iş dünyasını, korumacılıkla mücadele için işbirliği yapmaya davet etti. İlki 2013 yılında İstanbul’da gerçekleştirilen EUROCHAMBRES Ekonomi Forumu’nda ayrıca, Yenilikçi Oda Faaliyetleri, Odaların İş Yapma modellerinin gözden geçirilmesi ve Yeni Oda Yönetim Becerisi konuları da ele alındı.

DAİMİ BAŞKAN VEKİLİLİĞİ

Öte yandan, TOBB, EUROCHAMBRES Olağan Genel Kurulu’nda oybirliği ile ‘daimi başkan vekilliği’ne seçildi. EUROCHAMBRES üyeleri, daha önce Almanya, Fransa, İtalya, İspanya ve Polonya’nın sahip olduğu başkan yardımcılığı koltuğunun 2016 yılından itibaren Türkiye’ye de verilmesini oybirliğiyle kabul etti. Kosova’nın EUROCHAMBRES’a üyeliği de toplantıda kabul edildi.

TOBB’UN CİDDİ LOBİ FAALİYETİ VAR

Lüksemburg temaslarında EUROCHAMBRES Başkan Yardımcısı ve TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’na eşlik eden Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır, TOBB’un Avrupa’da etkili bir lobi faaliyeti yürüttüğünü belirterek, “Ülkemize bakışın farklılaştığı bu dönemde, TOBB’un Lüksemburg’da estirdiği rüzgar bizleri gururlandırdı” diye konuştu. TOBB’un kurumsal gücü ve Başkan Rifat Hisarcıklıoğlu’nun kişisel çabalarıyla EUROCHAMBRES’ta daimi başkan vekilliğinin alındığını belirten Başkan Çandır, “Bu büyük bir başarı” dedi. Kosova’nın EUROCHAMBRES’a üyeliğinin kabulünde de TOBB’un etkinliğinin gözlendiğine dikkat çeken Ali Çandır, “Ülkemizi Avrupa’da en iyi şekilde temsil eden TOBB’a ve Sayın Başkan Rifat Hisarcıklıoğlu’na teşekkür ediyorum” dedi.

 

FOTOĞRAFLI

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle