Hoşgeldiniz  

Ataması Yapılmayan Öğretmenlerden Meşaleli Yürüyüş

SEMİH KÖKEN | 27 Ekim 2014 | Antalya Haber A- A+

Antalya’da atanması yapılmayan branş öğretmenleri Kazım Özalp Caddesi’nde toplandı. ‘Eğitim için karanlığa karşı bir meşale de sen yak’ sloganıyla yaptıkları meşaleli yürüyüş düzenleyen öğretmenler, ‘Ücretli kölelik değil, kadrolu atama istiyoruz’ yazılı pankart açtı. ‘Şubat’ta 40 bin öğretmen atansın’ yazılı tişört giyen öğretmenler, ellerindeki meşalelerle Attalos Heykeli’ne yürüdü. Burada öğretmenler adına basın açıklaması yapan Seher Kapar, “Acilen en az 40 bin branş öğretmenin atanmasını talep ediyoruz” dedi.

2014 KPSS Eğitim Bilimleri sınavına 300 binden fazla öğretmen adayının katıldığını aktaran Kapar, ücretli öğretmenlik sistemiyle de ayda 400-800 TL arasında dershane ve okullarda köle gibi çalıştırıldıklarını söyledi. Kapar şöyle konuştu: “Her yıl hayallerimizi başka baharlara erteliyoruz. 30’lu yaşlara gelip evlenemiyor. Ailemizden harçlık almak zorunda bırakılıyoruz. İş bulamadığımız için işportacılık, inşaat işçiliği, tezgahtarlık yapıyoruz. Her şeyden önce sağlık güvencesinden yoksun yaşıyoruz. Ataması yapılmadığı için hayatını düzene koyamayan çeşitli psikolojik sorunlar yaşayan ve çözüm yolu olarak da intiharı seçen birçok arkadaşımız mevcut.”

Yürüyüşe katılan Eğitim Sen Antalya Şube Başkanı Kadir Öztürk de Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ülkede 150 bin öğretmen açığı bulunduğu açıklanmasına rağmen atanamayan öğretmenlerin olduğunu ifade etti.

 

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle