Hoşgeldiniz  

Asyalı Belediyelerle İşbirliği Köprüsü

SEMİH KÖKEN | 27 Kasım 2014 | Antalya Haber A- A+

asyalı belediyeler (2) asyalı belediyeler (1)

‘Yenilikçi Ekonomiler: Asya Şehirleri ve Yerel Yönetimlerin Rolü’ ana temalı foruma bir çok şehrin yöneticisi katıldı. Forum hakkında bilgi veren Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Evrim, AMF’nin temel amacının kentte yaşayan insanların yaşam kalitesini yükseltmek, bu kalitenin sürdürülebilirliğini sağlamak için çalışan belediye başkanlarının deneyimlerini paylaşmak olduğunu söyledi.

 

ASYA KENTLERİ İLE DİYALOG VE İŞBİRLİĞİ

Evrim, formun hedefinin Asyalı şehirlerin kendi kaynaklarını kullanarak aralarında işbirlikleri kurmak, şehirlerarası işbirliği aracılığı ile bilgi ve teknoloji paylaşımına olanak sağlamak, barış üretmek, Asyalı şehirlerin sesi olmak, Asyalı şehirleri uluslararası platformda desteklemek olduğunu anlattı. Antalya ve Asya kentleri arasındaki diyalog ve işbirliğini artırmayı amaçladıklarını aktaran İbrahim Evrim, bu yönde forumda önemli temaslar sağladıklarını kaydetti.

KARDEŞ ŞEHİRLER BULUŞMASI

Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Evrim ve Caner Şahinkara, Asya Belediye Başkanları Forumu’nun yanı sıra başkanlığını İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın yaptığı “Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Teşkilatı  Dünya Konseyi” ve “Haikou Kardeş Şehirler Belediye Başkanları Zirvesi “toplantılarına katıldı. Hanikou’nun yaklaşık 30 uluslar arası kardeş şehirlerinin delegasyonlarını bir araya getiren ‘Ortak Büyüme için Dostluk Pekiştirilmesi’ temalı toplantıda, çeşitli alanlarda gelecekteki işbirliği konuları tartışıldı.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle