Hoşgeldiniz  

Aşıklardan Türel’e övgü dolu sözler

SEMİH KÖKEN | 11 Temmuz 2014 | Antalya Haber A- A+

ImageProxy asiklar gecesi (4) ImageProxy (1) ImageProxy (2) ImageProxy (3)

Büyükşehir Belediyesi Ramazan Şenlikleri, Antalyalılara unutulmaz Ramazan akşamları yaşatmaya devam ediyor. Her akşam farklı bir eğlencenin düzenlendiği şenlikler, büyük ilgi görüyor. Şenlik alanı ve Ramazan çarşısı iftarın ardından dolup taşıyor. Ramazanın 13’ncü gününde Gölge Oyunu gösterisinin ardından sahneye Aşıklar çıktı. Aşıklık geleneğinin yaşayan son ve büyük temsilcilerinden Aşık Şeref Taşlıova, Aşık Kul Nuri, Aşık Nuri Çırağı ve Aşık Kazanoğlu’nun yer aldığı geceye Antalyalılar büyük ilgi gösterdi.

Gecenin sunuculuğunu da üstlenen Aşık Şeref Taşlıova, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel için övgü dolu sözler sarf etti. Taşlıova, “Başkan Türel, ilk başkanlık döneminde de bizi unutmaz her yıl Ramazan Şenlikleri’ne davet ederdi. Halkımızla buluşurduk. Geçen dönem Antalya’dan hiç aranmadık, unutulduk. Türel, göreve tekrar geldi ve 5 yıl sonra yine sizlerle kucaklaşma imkanı bulduk. Başkan Türel’e teşekkür ediyoruz” dedi.

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı İlyas Çopur da, “2004 yılında Menderes Türel, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı seçildiğinde aşıkları ben Antalya’da görmek istiyorum demişti, öyle de oldu. Aşık kültürümüzü halkımızla buluşturmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Gecede ilk olarak Aşık Kul Nuri ve Aşık Kazanoğlu sazlarını ellerine aldılar ve Başkan Türel’e ithafen atıştılar. Aşıklar doğaçlama olarak dediler ki;

Aşıkların sazlarından

Hoş geldiniz merhabalar

Erenler isek el ele

Memleket dönüşür güle

Selam Menderes Türel’e

Hoş geldiniz merhabalar

Alkış Menderes Türel’e

Hoş geldiniz merhabalar

Gözümüz hasrettir köye

Demeyin ki acep niye

Beş yıl az Menderes bey’e

Hoş geldiniz merhabalar

Antalyalıların hayranlıkla dinledikleri Aşıklar, şenliklere renk kattı. Aşıklar Gecesi, Aşık Şeref Taşlıova, Aşık Kul Nuri, Aşık Nuri Çırağı ve Aşık Kazanoğlu’nun dostluk ve hoşgörü yüklü atışmalarıyla sona erdi. Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı İlyas Çopur, dört büyük aşığa plaket sunarak ve teşekkür etti. Aşık Şeref Taşlıova, İlyas Çopur’a da 1001 sayfalık bir kitabını hediye etti.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle