Hoşgeldiniz  

ANTBİS Ağustos’ta başlayacak

SEMİH KÖKEN | 08 Temmuz 2014 | Antalya Haber A- A+

 

 

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin bisiklet kullanımını yaygınlaştırmak amacıyla hayata geçirdiği ‘ANTBİS’ Ağustos ortalarında hizmete başlayacak. ANTBİS  Büyükşehir Belediyesi şirketi olan ANSET tarafından işletilecek.

 

Özellikle yerel ve sosyal medyada çıkan ANTBİS uygulamasından vazgeçildiği iddiaları üzerine açıklama yapan Antalya Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, projeden vazgeçilmediğini belirtti. ANTBİS’in fiziksel ve teknik kurulumunun yapıldığı, ancak sistemin henüz açılmadığını belirten yetkililer, ANTBİS’in 5216 sayılı yasanın 26’ncı maddesi çerçevesinde Büyükşehir Belediyesi’nin 16.06.2014 tarih ve 311 sayılı kararıyla 10 yıllığına, belediye şirketi olan ANSET (Antalya Sağlık Eğitim Kültür İnşaat Ticaret Limited Şirketi) tarafından işletilmesine karar verildiğini duyurdu. Sistemin tam kapasite ile çalışıp, hizmet verebilmesi için yasal işlemlerin sürdüğüne dikkat çeken yetkililer, ANTBİS’in en geç Ağustos ayı ortasında hizmete açmayı planladıklarını vurguladı.
DENEME SÜRÜŞÜ YAPILMIŞTI

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan ve Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) 2012 Yılı Teklif Çağrısı döneminde AR-GE ve Yenilikçilik Odaklı Sanayi’nin Desteklenmesi Mali Destek Programı’na başvurusu yapılan “Antalya Bisiklet Sistemi” (ANTBİS)  projesi kabul edilmişti. Yürütülen proje kapsamında Büyükşehir Belediyesi önü, Doğu Garajı, Milli Egemenlik, Atatürk Parkı, İl Sağlık Müdürlüğü önü ve Konyaaltı Meydanı’nda olmak üzere 6 istasyonun kurulumu yapılmıştı. 40 bisiklet, 40 bisiklet park yeri ve 6 terminalinin (kiosk) bulunduğu bisiklet sistemi için farklı zamanlarda deneme sürüşleri yapıldı. Ancak 2014 yerel seçimleri öncesi gerçekleştirilen deneme sürüşünün, kamuoyuna açılış olarak lanse edildiği anlaşıldı.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle