Hoşgeldiniz  

“Antalya’yı hep birlikte yöneteceğiz.

SEMİH KÖKEN | 29 Mayıs 2014 | Antalya Haber A- A+

atso toplantısı (1) atso toplantısı (2) atso toplantısı (3) atso toplantısı (4) atso toplantısı (5)ATSO’da ilçe belediye başkanlarının da katıldığı zirvede birlik ve uyumlu çalışma vurgusu yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, “Küçük olsun benim olsun zihniyetinden kurtulup, Antalya için el ele vermek zorundayız. Siyasi polemikleri kenara bırakalım. Antalya’yı hep birlikte yöneteceğiz” dedi. Başkan Türel, zaman kaybı yaşamamak için var olan Kırcami planında değişiklik yapmayacaklarını belirterek, Haziran meclisinde 1/5 binlik planın kesinleşeceği müjdeledi.

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası’nın düzenlediği ‘ 2’nci Antalya İş Dünyası Yerel Yönetimler Zirvesi’nde iş dünyasıyla buluştu. Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç ve Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin’in de katıldığı toplantıda konuşan Türel, birlik içinde, çatışmadan uzak ve uyumlu çalışma arzusunu dile getirirken, Antalya’yı kanatlandıracak projelerini anlattı, Kırcami müjdesi verdi. ATSO Başkanı Çetin Osman Budak’ın moderatörlüğünde gerçekleşen zirvede konuşan Menderes Türel, belediyecilik anlayışları içinde şikayet ve mazeret olmadığını belirterek, “Bizim anlayışımızda enkaz edebiyatı yok, geçmişi kötülemek yok. Belediyecilik çözüm sanatıdır. Belediyecilik insan hayatını kolaylaştıran beceri sanatıdır. Biz zaten bu sorunları çözmek için aday olduk. Geçmişi kötüleyerek, polemiklere girerek, çatışma anlayışı biz de yazmıyor. Biz belediyeciliği çözüm bulma, hizmet etme kulvarı olarak görüyoruz. Bu şekilde de devam edeceğiz” dedi.

SİYASİ ÇEKİŞMELERİ KENARA BIRAKALIM

“Az laf çok iş zamanı gelmiştir” diyen Başkan Türel şunları söyledi: “Hep birlikte bunun için gayret edeceğiz. Bu çalışmaları yapıyorken, hiçbir siyasi parti gözetmeksizin bütün belediyelerimizle el ele vermek, Antalya’nın menfaatleri noktasında buluşmak, siyasi münazaraları bir kenara bırakarak hizmet etmek hepimizin önceliği olmalıdır. Ben şahsen bunun için büyük gayret gösteriyorum ve göstereceğim. Bu gayretlerin karşılıksız kalmaması en büyük beklentimdir. Çünkü hepimiz halka hizmet sözü vererek bu makamlara seçildik. Küçük olsun benim olsun zihniyetiyle bazı polemiklerin içinde sıkışıp kalırsak o zaman halka verdiğimiz hizmet sözünü unuturuz.”

MEMLEKETİME HİZMET ETMEK İSTİYORUM

Menderes Türel şöyle devam etti: “10 senelik siyasi tecrübeye sahibim. Büyükşehir Belediye Başkanlığı,  Milletvekilliği, TBMM Bütçe Komisyonu Üyesi, Genel Başkan Yardımcılığı gibi önemli sorumluluklarım oldu. Bu kadar tecrübeyi Antalyamıza hizmet adına taşımak için toprağıma geri geldim. Memleketime hizmet etmek istiyorum. Siyaseti düşünseydim Ankara’da kalırdım. Ben hizmeti tercih ettim. Benim için Antalya her zaman ön plandadır. Siyasi tartışmalar, siyasi polemikler gündemimi mecbur kalmadıkça meşgul etmeyecektir. Değişen Menderes olarak, bu değişimi Antalya’ya taşırken, Antalya’nın tüm STK ve sivil dinamikleri ile siyasi hesapla değil Antalya’yı severek katkı koymaya çalışan herkesle el ele çalışacağım. Antalya’yı hep birlikte yöneteceğiz.”

SİYASET GOL ATMA SANATI DEĞİL

Seçilir seçilmez çok kısa bir sürede meslek odalarına yaptığı ziyaretin ve ATSO’daki geniş katılımlı bu toplantıya katılmasının niyetinin en güzel tarifi olduğuna dikkat çeken Türel, “Antalya için el ele vermek zorundayız. Hepimizin önceliği Antalya olmalıdır. Bunu yaptığımızda kazanan Antalya olacaktır. Siyaseti birbirimize gol atma sanatına dönüştürüp, bir futbol maçı edasıyla yürütürsek, bunu yapan günü gelince halk önünde hesabını öder. Hepimiz halkımıza hizmet borcumuzu layıkıyla ödemek zorundayız.”

İYİ Kİ SEN KAZANDIR DİYEN ÇOK KİŞİ VAR

“Hepinizin fikrine aklına ihtiyacımız var” diyen Başkan Menderes Türel, “Üzerimizdeki sorumluluk çok. Ama bu beş yıl, bana oy vermeyenlerde bile seçim sonucu hakkında bir memnuniyet yarattı, bunu da biliyorum, görüyorum. Bana oy vermese de iyi ki, sen kazandın diyen çok vatandaşımız var. Buna şahit olan birisi olarak Antalya’da ayrım gözetmeksizin herkesin fikrine ihtiyacımız var” şeklinde konuştu.

BELEDİYE İSTİHDAM KAPISI DEĞİL

Dünyadaki teknolojik değişmeyle birlikte şehir yönetim sistemlerinin de değiştiğine dikkat çeken Türel, akıllı belediyeciliği Antalya’ya kazandıracaklarını söyledi. Belediyeleri istihdam kapısı olarak görmenin halka hizmette ciddi sıkıntılar yaratacağını belirten Türel şunları dile getirdi: “Yasada belediyelerin personel ödemelerinin bütçenin yüzde 30’unu geçmemesi şartı var. Bugün Büyükşehir Belediyesi bütçesinin yüzde 50’si personel maaşlarına gidiyor. Kanun dışı bir seviye. Sürdürülebilir bir durum değil. Bunu kanunun gerektirdiği seviyelere getireceğiz. Bunu eksiltmek zorundayız. Belediyelerin istihdama en büyük katkısı yatırımlarla olur. Yatırım alanlarını genişletirseniz, istihdam sorunu çözülür. Bu personel harcamasıyla yatırım yapamazsınız ancak günü kurtarırsınız. Günü gelince de geldiğiniz gibi gidersiniz.”

DOĞRUYU YAPMAKTAN VAZGEÇMEYECEĞİZ

Büyükşehir Belediye seçimlerini kaybettikten sonra tekrar Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Türkiye siyaset tarihindeki tek kişi olduğunu hatırlatan Türel, “Bunu geçmişte yaptığımız iyi işler, iyi niyet ve samimiyet, çalışmak, azim ve kararlılıkla tarif edebiliriz. Doğru bizi her zaman gelecekte en iyi noktaya taşır. Doğruyu yapmaktan vazgeçmeyeceğiz” dedi.

DOĞU GARAJINA GELENEKSEL ÇARŞI

Antalya kent merkezinde ilçe belediyeleri ile el ele vererek, ticari canlılığı artıracak çalışmalar yapmak istediklerini anlatan Türel, ATSO Başkanı Çetin Osman Budak’ın açılış konuşmasında söylediği Barselona’daki geleneksel çarşıyı örnek gösterdi. Başkan Türel, buna benzer geleneksel bir çarşıyı Doğu Garajı’ndaki nekropolün etrafında yaşatacaklarını kaydetti. Başkan Türel şunları ifade etti: “Bu proje ATSO başkanımızın da söylediği gibi geleneksel çarşı kültürünün yaşatılması ve kent merkezindeki ticaretin artırılması konusunda önemli bir çalışma olacak. Önceki yönetim tarafından üniversite alanı olarak planlara işlenen Doğu Garajı’nın geleneksel bir çarşı alanı haline getirilmesi konusunu önümüzdeki oturumda meclisin takdirine sunacağız. Antalya’nın menfaatleri konusunda meclisten ele ele vermek suretiyle geçmesi en büyük temennimiz. Bu projeleri kendiniz için yapmıyoruz. Antalya için yapıyoruz. Önümüze bakacağız. Yeni şeyler söyleyip, yeni projeler ekseninde buluşacağız.”

KIRCAMİ MÜJDESİ

Konuşmasında Kırcami planlaması ile ilgili müjde veren Türel şöyle konuştu: “Kırcami’de bizden önce yapılmış bir plan vardı. Üzerinde uzunca çalıştık ve inceledik. Benim plancılık esaslarıma uymayan bazı durumlar vardı. Örneğin yeşil alanları çevreleyen bantta kat sınırlaması yapılabilirdi. Bana kalsaydı, bu şekilde yapılırdı. Şimdi 12 katlı binalar olacak maalesef. Antalya’nın kanayan yarası Kırcami planlarında yeni bir sürecin başlamaması için bu hataları düzeltme ihtiyacı hissetmedik. Küçük ayrıntılar için planları sıfırdan ele almayı zaman kaybı gördük. Önümüzdeki mecliste geçmişte yapılan plana yapılan itirazların reddi suretiyle 1/5 binlik planı kesinleştireceğiz ve artık Büyükşehir Belediyesi’nde Kırcami planlarıyla ilgili bekleyen bir husus kalmayacak. Büyükşehir Belediyesi ölçeğindeki 1/5 binlik ve 1/25 binlik planlar olarak, Antalya’ya hayırlı olsun müjdesini veriyorum.”

ULAŞIMA HIZLI ÇÖZÜMLER

Antalya’nın en önemli sorunların başında ulaşımın geldiğinin altını çizen Başkan Türel, göreve gelir gelmez Gazi Bulvarı üzerindeki Sanayi ve Düden kavşakları önündeki engelleri kaldırarak, çalışmaları başlattıklarını kaydetti. Toptancı Hal kavşağında da çalışmaların yakında başlayacağını bildiren Türel, havaalanı kavşağının da yonca kavşak olacağını belirtti. Kavşakları yaparken yeni yollar da açacaklarını anlatan Başkan Türel, Toptancı Hal Beşkonak köprüsü devamındaki yolu açarak, havaalanı kavşağına bağlayacaklarını söyledi.  Karayollarının Korkuteli kavşağından Varsak indirici trafoya yeni bir yol yapacağını ifade eden Türel, bu yolu da havaalanı kavşağına bağlayacaklarını dile getirdi. Başkan Türel, Batı Çevre Yolu’nun kalan kısmını da planlama yoluyla çözeceklerini belirtti. Yeni bir ulaşım master planı hazırlayacaklarını kaydeden Türel, kendisinin ilk döneminde hazırlanan ulaşım master planında raylı sistemin gerekli olduğu, Akaydın döneminde hazırlatılan planda ise raylı sisteme gerek olmadığı sonucu çıktığını hatırlatarak, iki planın altında da aynı hocaların imzasının olmasını traji komik olarak nitelendirdi.

POLEMİK YOK ÇÖZÜM VAR

Başkan Türel, iş adamlarının sorularını da yanıtladı. Konyaaltı sahili konusunda da “polemik yok çözüm var” diyen Türel, halkın Konyaaltı sahilindeki şezlong, şemsiye, duş tuvalet gibi hizmetlerden ücretsiz yararlanmasının kendileri için önemli olduğunu vurguladı. Bu konuda zarar etmeyi göze aldıklarını söyleyen Türel, Büyükşehir Belediyesi olarak bu hizmetleri ücretsiz halka sunarken, Hazine’ye de yaklaşık 1 milyon 100 bin bedel ödeyeceklerini hatırlattı. Başkan Türel, Konyaaltı sahilinde engellilerin denize girebileceği birden fazla plaj ünitesi oluşturacaklarını kaydederek, “Denizin içine kadar ulaşabilecekleri platformlar, engelsiz şezlonglar olacak. Amacımız engellilerimizin zorlanmadan denize girebilmesi, bu nimetten faydalanabilmesi” dedi.

Başkan Menderes Türel, Haziran ayı ortalarından itibaren Kemer’e denizden toplu taşıma seferleri başlatacaklarını da dile getirdi. Büyükşehir Belediyesi yeni hizmet binasını kısa sürede tamamlayacaklarını belirten Başkan Menderes Türel, mevcut belediye alanının, yıkılacak Atatürk Stadı alanıyla Karaalioğlu Parkı’na dahil edileceğini ifade etti. Türel, tarihi belediye binasının da Kent Müzesi bünyesinde hizmet vereceğini söyledi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle